Beste paasfilms en waar te streamen

Geschatte leestijd: 6 minuten

Pasen is een feest dat over de hele wereld wordt gevierd, en het is een perfecte gelegenheid om samen met familie en vrienden te genieten van films die deze speciale tijd van het jaar belichten.

12 paasfilms

We hebben een lijst samengesteld van de 12 leukste en interessante films die je dit paasweekend kunt bekijken, variërend van traditionele paasverhalen tot moderne interpretaties en komische avonturen. Ook hebben wij voor jullie uitgezocht waar deze leuke paasfilms op dit moment te streamen zijn.

1. Hop (2011)

Deze familiekomedie volgt E.B., de tienerzoon van de Paashaas, die droomt van een carrière als drummer in plaats van de paaseierindustrie over te nemen. De film combineert live-action met animatie en biedt een hilarisch en hartverwarmend verhaal voor het hele gezin.

Beschikbaar op: Pathé Thuis

2. It’s the Easter Beagle, Charlie Brown (1974)

Deze klassieke animatiefilm is een absolute must-see voor liefhebbers van de Peanuts-gang. In dit verhaal wachten de personages vol spanning op de komst van de paashaas, terwijl Snoopy, verkleed als de ‘Easter Beagle’, probeert de dag te redden.

Beschikbaar op Apple TV+.

3. Peter Rabbit (Pieter Konijn) (2018)

Gebaseerd op de geliefde verhalen van Beatrix Potter, vertelt Peter Rabbit het avontuurlijke verhaal van een ondeugend konijn en zijn strijd met Mr. McGregor, de tuinman van zijn buurman. De film is een geweldige keuze voor zowel kinderen als volwassenen en zit vol humor en charme.

Beschikbaar op Netflix, Pathé Thuis en Videoland.

4. The Passion of the Christ (2004)

Voor een meer traditionele paaservaring is The Passion of the Christ een krachtige en aangrijpende film die het lijden en de kruisiging van Jezus Christus verbeeldt. Deze film, geregisseerd door Mel Gibson, is zowel visueel indrukwekkend als emotioneel aangrijpend.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

5. Rise of the Guardians (2012)

Rise of the Guardians is een fantastische animatiefilm, geïnspireerd op het geliefde kinderboek van William Joyce. Het verhaal brengt de beschermers van Kerst, Pasen, de Tandenfee, Klaas Vaak en Jack Frost samen om het kwaadaardige personage Pitch Black te bestrijden. Geschikt voor alle leeftijden, blijft deze film keer op keer amuseren, mede dankzij Hugh Jackman’s stem als de stoere Paashaas. Deze film een must-see en perfect voor elke feestdag.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

6. Risen (2016)

Deze unieke film volgt een Romeinse tribuun die op zoek gaat naar het lichaam van Jezus Christus na zijn kruisiging en dood. Risen biedt een interessante kijk op het paasverhaal vanuit een ander perspectief en is zowel meeslepend als inspirerend.

Beschikbaar op Pathé Thuis & HBO Max.

7. Miss Potter (2006)

Deze biografische film vertelt het verhaal van de beroemde kinderboekenschrijfster Beatrix Potter, de maker van het geliefde personage Peter Rabbit. Hoewel het niet strikt een paasfilm is, is het een charmante keuze voor degenen die geïnteresseerd zijn in de oorsprong van het iconische konijn dat vaak met Pasen wordt geassocieerd.

Beschikbaar op Pathé Thuis en Canal Digitaal.

8. Jesus Christ Superstar (1973)

Deze rockopera, gebaseerd op het gelijknamige Broadway-musical, vertelt het verhaal van de laatste weken van Jezus’ leven door de ogen van Judas Iskariot. De film combineert een modern muzikaal genre met het klassieke paasverhaal, waardoor het een unieke en boeiende kijkervaring biedt.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

Van een goede paasfilm naar een fijne paaswandeling

Tijdens de paasdagen is wandelen naast het kijken van de beste paasfilms een uitstekende manier om tijd door te brengen met familie en vrienden. Wandelingen in de natuur bieden de kans om de frisse lentelucht in te ademen, terwijl bloeiende bloemen en ontwakende dieren zorgen voor een levendige en kleurrijke omgeving.

Bovendien is het een ideale gelegenheid om wat lichaamsbeweging te krijgen na het smullen van de paasbrunch en het snoepen van chocolade paaseieren. Het verkennen van nieuwe paden en het ontdekken van verborgen plekjes maakt wandelen tijdens de paasdagen een verrijkende en gezonde activiteit voor jong en oud.

9. Ben-Hur (1959)

Deze epische historische film, met Charlton Heston in de hoofdrol, volgt het verhaal van Judah Ben-Hur, een Joodse prins die ten onrechte tot slaaf wordt gemaakt en zijn vrijheid terugwint. Hoewel het verhaal niet direct paasgerelateerd is, heeft het wel raakvlakken met bijbelse gebeurtenissen en thema’s, waardoor het een passende keuze is voor de paasperiode.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

In 2016 verscheen een nieuwe versie van Ben-Hur. Deze nieuwe versie is beschikbaar op Pathé Thuis en Videoland.

10. Winnie the Pooh: Springtime with Roo (2004)

Winnie the Pooh: Springtime with Roo (2004) In deze animatiefilm viert de geliefde Winnie de Poeh en zijn vrienden Pasen met een reeks leuke avonturen. Dit is een zoete en vrolijke film die vooral geschikt is voor jongere kinderen.

Beschikbaar op Disney+ onder de Nederlandse titel Winnie de Poeh – Een vrolijk voorjaar met Roe.

11. Ice Age: The Great Egg-scapade (2016)

In deze korte animatiefilm uit de populaire Ice Age-franchise, starten Sid de luiaard en zijn vrienden een bedrijf om eieren te beschilderen voor het paasfeest. De dingen worden echter gecompliceerd wanneer een bende piraten de eieren steelt. Het is een amusante en avontuurlijke film voor het hele gezin.

Beschikbaar op Disney+ onder de Nederlandse titel Ice Age: Het Mysterie van de Eieren.

12. The Prince of Egypt (1998)

Deze geanimeerde muzikale film vertelt het verhaal van Mozes, van zijn adoptie door de Egyptische koninklijke familie tot zijn roeping om het Hebreeuwse volk uit de slavernij te leiden. Hoewel het verhaal zich meer concentreert op het joodse feest Pesach, is het nauw verbonden met de paasviering en biedt het een boeiende kijk op bijbelse gebeurtenissen.

Beschikbaar op SkyShowtime en Pathé Thuis.

Paasfilms: films en series voor het paasweekend

Of je nu op zoek bent naar een film die de traditionele betekenis van Pasen viert, of gewoon wilt genieten van een luchtige komedie met een paasthema, deze lijst bevat voor elk wat wils. Dus pak je paaseieren en nestel je op de bank voor een gezellig paasweekend met deze geweldige Paas films.

Helaas zijn niet alle passende films voor Pasen via een streamingdienst in Nederlande te streamen. Denk aan films als The First Easter Rabbit, Easter Parade, Here Comes Peter Cottontail, Yogi the Easter Bear, The Miracle Maker en The Greatest Story Ever Told.

Alle streamingdiensten hebben verschillende films en series die geschikt zijn voor het thema Pasen. Uiteraard kunnen er nog leuke films en series voor Pasen ontbreken. Maar naast de deze films en series, verschillen de streamingdiensten van elkaar. Om deze verschillen in kaart te brengen hebben wij een vergelijker ontwikkeld.

Vergelijk video on demand aanbieders

Gerelateerde artikelen

Welke streamingdiensten hebben paasfilms?

Alle streamingdiensten hebben enkele films over het paasverhaal of zijn gerelateerd aan Pasen. Dus voor Pasen kan je terecht bij o.a. Disney+, Pathé Thuis, Skyshowtime, Videoland, HBO Max en Apple TV+.

Welke paasfilms of series kijk je via Netflix?

Netflix biedt ook enkele films en series voor Pasen. Een leuke film voor het gezin is Pieter Konijn. Of ga voor de interessante documentaire The Story of God with Morgan Freeman. Een niet typische paasfilm, maar wel met konijnen is Waterschapsheuvel.

Lees ook: