Leukste Hemelvaartsdag Films

Geschatte leestijd: 4 minuten

Hemelvaartsdag is een feestdag die de hemelvaart van Jezus Christus in het christendom herdenkt. Het is een perfecte gelegenheid om met familie en vrienden samen te komen, tijd door te brengen en inspirerende films te kijken.

In dit artikel hebben we een selectie van de beste films samengesteld die passen bij de sfeer van Hemelvaartsdag. Daarnaast hebben wij direct vermeldt via welke streamingdienst de film te bekijken is. Ontdek de beste Hemelvaartsdag films hieronder.

beste hemelvaart films - hemelvaartsdag films - top 10
Photo by Oscar Nord on Unsplash

Beste 8 Hemelvaartsdag films

Deze selectie van films biedt zowel drama, avontuur als hartverwarmende verhalen die passen bij de betekenis van deze speciale dag. Maak er een gezellige filmavond van en laat je inspireren door deze prachtige verhalen.

1. The Passion of the Christ (2004)

Deze controversiële maar aangrijpende film geeft een gedetailleerd beeld van de laatste uren van Jezus Christus. The Passion of the Christ is een krachtig verhaal over opoffering, liefde en hoop, waardoor het een passende keuze is voor Hemelvaartsdag.

Beschikbaar op Pathé Thuis en NLZiet.

2. The Prince of Egypt (1998)

Deze geanimeerde film vertelt het verhaal van Mozes op een meeslepende en toegankelijke manier, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Met prachtige animaties en een hartverwarmend verhaal is The Prince of Egypt een uitstekende keuze voor Hemelvaartsdag.

Beschikbaar op Pathé Thuis en SkyShowtime

3. Heaven is for Real (2014)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Colton Burpo, een jongen die na een bijna-doodervaring beweert dat hij de hemel heeft gezien en Jezus heeft ontmoet. Deze film is een ontroerend en hoopvol verhaal over geloof en het leven na de dood.

Beschikbaar op Pathé Thuis en HBO Max.

4. Risen (2016)

Deze film volgt een Romeinse tribuun die op zoek gaat naar het lichaam van Jezus Christus nadat het uit zijn graf verdwijnt. Risen biedt een interessant perspectief op de gebeurtenissen na de kruisiging en is een meeslepend verhaal over geloof en bekering.

Beschikbaar op Pathé Thuis, NLZiet en HBO Max.

5. Chariots of Fire (1981)

Deze met een Oscar bekroonde film vertelt het waargebeurde verhaal van twee Britse atleten die hun geloof op de proef stellen tijdens de Olympische Spelen van 1924. Chariots of Fire is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en het belang van principes.

Beschikbaar op Disney+.

6. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe (2005)

Hoewel deze fantasiefilm niet direct gerelateerd is aan het christendom, bevat het christelijke allegorieën en symboliek die betrekking hebben op het leven, de dood en de opstanding van Jezus. De film is zowel spannend als hartverwarmend en geschikt voor kijkers van alle leeftijden.

Beschikbaar op Pathë Thuis en Disney+.

7. Ben-Hur (1959)

Dit epische historische drama volgt het verhaal van Judah Ben-Hur, een Joodse prins die onterecht tot slaaf wordt gemaakt door de Romeinen. De film kruist paden met het leven van Jezus Christus en verkent thema’s van vergeving en verlossing.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

8. Bruce Almighty (2003)

In deze komische film krijgt een man, Bruce, de almachtige krachten van God en ontdekt hij al snel de uitdagingen die gepaard gaan met het beheren van het universum. Hoewel luchtig van toon, biedt Bruce Almighty een humoristisch perspectief op geloof, verantwoordelijkheid en het belang van dankbaarheid.

Beschikbaar op Pathé Thuis.

Meer tips voor Hemelvaartsdag

Als het mooi weer is het misschien zonde om de hele Hemelvaartsdag binnen films te bekijken. Dauwtrappen is een populaire activiteit op deze feestdagen, maar ook de natuur intrekken en een mooie Hemelvaart wandeling doen is een aanrader. Verder worden er verschillende festivals georganiseerd op deze dag en kan middels een extra vrije dag een lang weekend worden gecreëerd.

Vergelijk streamingdiensten met films voor Hemelvaartsdag

Naast het aanbod van Hemelvaartsdagfilms verschillen de streamingdienst nog meer van elkaar. Daarom is het interessant om de verschillen tussen deze streamingdiensten te vergelijken en zo de ideale filmselectie voor Hemelvaartsdag te ontdekken.

Vergelijk video on demand aanbieders

Gerelateerde artikelen

Meer toplijstjes:

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp