Beste video on demand-aanbieder 2020 in Nederland

In Nederland groeit het aanbod films & serie streamingdiensten zeer snel. Maar wat is nou de beste video on demand-aanbieder in Nederland?

Via welke videodiensten kun je bijvoorbeeld de nieuwste film streamen? Wat zijn de verschillen in kosten van de video on demand-aanbieders in Nederland?

In dit artikel duiken we dieper in alle verschillen tussen Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+ en Pathe Thuis.

Beste video on demand-aanbieder 2020 in Nederland

8. Hayu

Sinds eind december 2018 is de video on demand-dienst Hayu beschikbaar op de Nederlandse markt. De dienst omschrijft zichzelf als reality on demand, want de focus van de content ligt volledig op realityshows. Fans van Keeping Up With The Kardashians, The Real Housewives, en Top Chef kunnen helemaal los met deze streamingdienst. Maar wil je meer dan alleen realityshows? Dan heb je aan Hayu niet genoeg, waardoor de dienst meer als aanvulling op andere video on demand-aanbieders moet zien.

De Amerikaanse streamingdienst kost per maand €5,99 en is net als vele concurrenten één maand gratis uit te proberen.

7. Pathé Thuis

Sinds 2011 is video on demand-dienst Pathé Thuis beschikbaar op de Nederlandse markt. De video on demand-aanbieder maakt het mogelijk om films enkele maanden na vertoning in de bioscoop thuis te bekijken. Dus ben je een echte bioscoop fan is Pathé Thuis een interessante streamingdienst. Echter zul je geen andere content, dan bioscoopfilms op de video on demand-dienst zien verschijnen. Pathé produceert daarnaast ook geen eigen content voor de dienst, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van het aanbod van andere videoproducenten.

Ook een belangrijk verschil is dat je per film betaald en dus niet vast zit aan een maandelijks abonnement. Door deze keuze blijft Pathé Thuis zeer interessant naast andere film streamingdiensten in Nederland. Pathé Thuis is een interessante film streamingdienst, maar niet de beste  Maar of Pathé Thuis de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is de grote vraag. Geïnteresseerd? Check het hier. Aanmelden is gratis.

6. Film1

Film1 is één van de bekendere video on demand-diensten in Nederland. De dienst, eigendom van SPI International, was in Nederland eerder actief onder de naam Canal+. De dienst biedt naast video on demand ook vier digitale televisiezenders. Deze digitale zenders bieden lineair verschillende films aan.

Film1 is via televisie, pc en smartphone te bekijken en biedt meer dan 500 films aan. De maandelijkse kosten voor Film1 bedragen € 7,99 p/m.

5. Amazon Prime

Sinds december 2016 is Amazon Prime Video te gebruiken in Nederland. Tot dit moment was de streamingdienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Amazon Prime Video beschikt over veel eigen producties, maar biedt ook veel films en series van andere mediabedrijven aan. Bekende Amazon Originals zijn The Man in the High Castle en The Grand Tour. Alle films en series van Amazon bevatten Nederlandse ondertiteling en sommige films en series voor kinderen zijn zelfs in het Nederlands nagesynchroniseerd. Wel is het aanbod films & series stuk minder dan zijn welbekende concurrent Netflix in Nederland. In Amerika heeft de service van Amazon een veel groter aanbod. Dit kan uiteraard in de toekomst gaan veranderen.

Sinds 10 maart is de volledige webshop van Amazon in Nederland beschikbaar. Vanaf deze dag zijn de kosten voor Prime Video aangepast. Prime Video is nu in combinatie met het Prime-abonnement de eerste maand gratis uit te proberen en kost vervolgens slecht €2,99 per maand. In het Prime-abonnement ontvang je naast de video on demand service ook voordelen in de webwinkel van Amazon, voordelen bij Twitch en de mogelijkheid om gratis foto’s op te slaan via Amazon Photo’s. Probeer 30 dagen gratis uit.

4. Disney+

Vanaf medio november 2019 is de streamingdienst van Disney beschikbaar. Nederland behoort bij één van de eerste landen waar de video on demand service beschikbaar is. Eigenlijk is het zelfs het eerste land waar de dienst beschikbaar was. De béta was namelijk alleen inwoners van Nederland beschikbaar. Het grootste voordeel van deze streamingdienst is dat Disney zelf over veel licenties beschikt, waardoor er direct veel exclusieve titels beschikbaar zijn. De kosten van Disney+ bedragen € 6,99 per maand en is daarmee iets goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix. Abonneer nu.

De streamingdienst van Disney verschijnt op 15 september 2020 ook in België. Lees hier meer over Disney Plus België.

Beste video on demand - video on demand 2019 - video streamingdiensten

3. Apple TV+

De laatste nieuwkomer in de markt van video on demand is Apple. Op 1 november 2019 hebben zij de streamingdienst Apple TV+ op de markt gebracht. De videodienst ontbreekt het nog aan een hele grote catalogus van films en series, maar heeft sinds de lancering direct een aantal indrukwekkende exclusieve titels beschikbaar. Denk aan series met Oprah en Jennifer Aniston en ook produceerde Steven Spielberg een serie voor dienst van Apple. Apple betreedt daarnaast de markt met een zeer competitieve abonnementsprijs. De service is namelijk voor slechts € 4,99 per maand te gebruiken.

In het artikel “Apple TV+ | Alle wat je moet weten over Apple streamingdienst”  lees je meer over de videodienst van Apple.

Probeer nu Apple TV+ 7 dagen gratis uit.

2. Videoland

Videoland was voorheen bekend als Nederlandse videotheek, maar is sinds 2010 vooral bekend als een film en serie on demand aanbieder. In 2013 werd Videoland overgenomen door RTL Nederland, waarna de streamingdienst door het leven gaat als Videoland bij RTL. Sinds 2015 produceert de video on demand  ook eigen programma’s. Bekende voorbeeld zijn Mocro Maffia, Judas & Temptation Island Vips.

Naast eigen producties biedt het ook voor (inter)nationale films & series aan. Videoland werkt hard om het aanbod fors uit te breiden en dit lijkt aan te slaan, want het aantal abonnees op de Nederlandse streamingdienst nadert de miljoen. Hierdoor is Videoland na Netflix de grootste video on demand-aanbieder van Nederland. Het grootste verschil tussen Netflix en Videoland is de focus op de Nederlandse markt. Voor Netflix zullen er niet snel exclusief Nederlandse films of series gemaakt worden, maar andersom betekent dit ook dat Videoland niet over veel exclusieve internationale films en series beschikt.

Een abonnement op Videoland bedraagt €8,99 per maand. Hiermee kan je onbeperkt op meerdere schermen vele films en series bekijken. Voorlopig noteert Videoland op een keurige 2e plek  van de beste film streamingdiensten Nederland.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Swipe! Welke van de 3? Wat is jouw favoriete serie? Laat het ons weten in een reactie. #videodienst #videoland #mocromaffia #meisjevanplezier #de12vanschouwendam #series #videoondemand #vod #streamingdienst

Een bericht gedeeld door Vergelijkstreaming (@vergelijkstreamingnl) op

1. Netflix

Netflix is de grootste video-on-demand aanbieder van de wereld. In 2016 had het bedrijf al 93 miljoen abonnees, waarvan 50 miljoen abonnees in de Verenigde Staten. Op 11 september 2013 werd de dienst ook in Nederland gelanceerd en is sindsdien de grootste film streamingdienst in Nederland. Doordat Netflix zoveel abonnees heeft, heeft het veel budget om eigen producties te maken. Dit doen ze dan ook vol, want Netflix investeert in 2019 maar liefst 15 miljard in de productie van eigen films & series.

Netflix - Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

Een groot voordeel van Netflix is dat de videodienst op gigantische veel platformen te gebruiken is. De video on demand-aanbieder is bijvoorbeeld beschikbaar op de Wii, PlayStation, Xbox, Smart TV’s, Andoid-toestellen, Apple-toestellen zoals iPad, iPhone en iPod Touch en desktop computers.

Netflix heeft 3 verschillende abonnementen, namelijk Basic, Standaard en Premium. Deze abonnement kosten € 7,99 p/m, €9,99 p/m en €13,99 p/m.  Alles bij elkaar opgeteld kunnen we niet anders beslissen dan dat Netflix op dit moment de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is.

Gratis Netflix streamen

Ter promotie van de streamingdienst biedt Netflix de mogelijkheid om enkele series en films gratis te bekijken. Dit is allemaal mogelijk via een browser op Windows, Mac en Android. De pagina is niet te gebruiken via iOS.

Gratis netflix kijken - Gratis films en series via Netflix - Video on demand

Op moment van schrijven zijn gratis via Netflix de eerste afleveringen van series als Stranger Things, Elite, When They See Us en Our Planet te kijken. Daarnaast zijn films als The Two Popes, Bird Box en Muder Mystery volledig gratis te kijken.

Het aanbod dat gratis te kijken is via Netflix kan in de komende tijd veranderen. Het dient als pure promotie van de video on demand service. Het aanmaken van een account is niet nodig. Dus zonder limitaties kan je gratis films en series kijken via Netflix. Bekijk hier de pagina.

Bepaal zelf de ranglijst

Wil je mee helpen aan het bepalen van deze lijst? Vul dan ons onderzoek in naar de beste video on demand-aanbieder van Nederland. Hierdoor krijgen wij een breedgedragen uitslag en geeft het beter de wensen van de Nederlandse gebruiker weer. Het invullen van dit onderzoek kan je doen via de onderstaande banner. Alvast bedankt.

video-on-demand-onderzoek

In 2021 komt zeer waarschijnlijk ook HBO Max naar Europa. Lees hier meer over de streamingdienst HBO Max.

Video on demand in Nederland

Onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel heeft onderzoek gedaan naar het online gedrag van Nederlanders. In dit onderzoek hebben zij ook gekeken naar het gebruik van video on demand diensten van Nederlanders in 2020.

81% van de Nederlanders kijken online tv, video,s en films via een betaalde dienst. Netflix is de meest gebruikte video on demand service in Nederland. Vooral de generaties Digitieners (14-23 jaar) en Millennials (24-38 jaar) gebruiken veel Netflix, namelijk 85% en 76%.

De top 5 van meest gebruikte video on demand diensten bestaat verder uit Videoland (23%), HBO/Ziggo Movies & Series XL (17%), Disney+ (15%) en NPO Plus (14%). De diensten Videoland en Disney+ zijn vooral populair onder de jongere doelgroepen.

Video on demand nieuws

Huishoudens hebben meerdere streamingdienst abonnementen (9 oktober 2020)

Het Video behaviour of Dutch consumers-rapport van Telecompaper vertelt ons dat consumenten steeds vaker over meer dan 1 abonnement op een video on demand aanbieder beschikken.

In het tweede kwartaal bleek dat van alle mensen met een abonnement 16% zowel lid is van Netflix als Disney Plus. Deze 16% beschikt in sommige gevallen ook nog over een abonnement op bijvoorbeeld Amazon Prime Video of Videoland.

De populairste combinatie van streamingdiensten is Netflix met Videoland. Waar veel gebruikers van Netflix alleen een abonnement op Netflix hebben, is dat vaak Videoland en Disney+ niet het geval. Deze diensten worden vaak in combinatie met een andere aanbieder afgenomen.

Streamingdiensten maken meer omzet dan bioscopen (11 september 2020)

Accountants- en adviesbureau PwC verwacht dit jaar een omzetdaling van maar liefst 66 procent voor bioscopen. Streamingdiensten hebben daarentegen een omzetstijging van zo’n 26 procent.

Door deze daling en stijging behalen streamingdiensten dit jaar voor het eerst meer omzet dan alle bioscopen wereldwijd. Lang hadden bioscopen altijd de primeur om films als eerst exclusief te tonen aan publiek, maar Mulan op Disney Plus toont dat dit misschien in de toekomst niet altijd meer zo is.

400.000 abonnees voor NPO Plus & Videoland bijna kostendekkend (10 september 2020)

Tijdens een panelgesprek van Adformatie heeft bestuursvoorzitter van NPO, Shula Rijxman, bekendgemaakt dat NPO Plus 400.000 abonnees heeft. Dit is een verdubbeling met het aantal van een jaar geleden.

Ook de CEO van RTL Nederland, Sven Sauvé, nam deel aan het panelgesprek. Hij vertelde dat de verwachting is dat Videoland in 2021 kostendekkend is, om vanuit daar in 2022 winstgevend te worden.

Sauvé wilde uit concurrentieoverwegingen niet het aantal abonnees van Videoland bekendmaken. Wel vertelde hij dat RTL, onder aanmoediging van het Duitse moederbedrijf, blijft investeren in nieuwe content voor de video on demand service.

Nederland kijkt veel meer on demand

Nederland heeft in april 17% meer televisie gekeken, dan in dezelfde maand vorig jaar. Lineare televisie groeide, maar de grootste groei zat uitgesteld en on demand kijken.

On demand (o.a. Netflix, Videoland, Disney+) groeide van 32 minuten per dag naar 50 minuten per dag. Uitgesteld kijken groeide met 5 minuten vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Beste Video on demand vergelijken

Wilt u alle video on demand-aanbieders in Nederland op detail met elkaar vergelijken? Dat kan via onze handig video on demand-vergelijker.

Vergelijk video on demand-aanbieders

Wat is video on demand?

Video on demand is een dienst die een gebruiker de mogelijkheid geeft om films en series te streamen naar hun apparaat. Bij een video on demand service wordt de film en serie niet opgeslagen op het apparaat, maar vanuit serverpark naar de gebruiker verzonden.

Welke video on demand aanbieders zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er veel video on demand aanbieders, zoals Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+ en Pathe Thuis. Vergelijk video on demand.

Wat zijn de kosten van video on demand diensten?

Op deze vraag is niet één antwoord. Er zijn diensten die een maandelijks bedrag hanteren, maar bij andere video on demand aanbieders kan je per film of serie betalen.