Beste video on demand-aanbieder 2020 in Nederland

In Nederland groeit het aanbod films & serie streamingdiensten zeer snel. Maar wat is nou de beste video on demand-aanbieder in Nederland?

Via welke videodiensten kun je bijvoorbeeld de nieuwste film streamen? Wat zijn de verschillen in kosten van de video on demand-aanbieders in Nederland?

In dit artikel duiken we dieper in alle verschillen tussen Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+ en Pathe Thuis.

Beste video on demand-aanbieder 2020 in Nederland

8. Hayu

Sinds eind december 2018 is de video on demand-dienst Hayu beschikbaar op de Nederlandse markt. De dienst omschrijft zichzelf als reality on demand, want de focus van de content ligt volledig op realityshows. Fans van Keeping Up With The Kardashians, The Real Housewives, en Top Chef kunnen helemaal los met deze streamingdienst. Maar wil je meer dan alleen realityshows? Dan heb je aan Hayu niet genoeg, waardoor de dienst meer als aanvulling op andere video on demand-aanbieders moet zien.

De Amerikaanse streamingdienst kost per maand €5,99 en is net als vele concurrenten één maand gratis uit te proberen. Uitproberen van de dienst kan makkelijk via de onderstaande banner:

7. Pathé Thuis

Sinds 2011 is video on demand-dienst Pathé Thuis beschikbaar op de Nederlandse markt. De video on demand-aanbieder maakt het mogelijk om films enkele maanden na vertoning in de bioscoop thuis te bekijken. Dus ben je een echte bioscoop fan is Pathé Thuis een interessante streamingdienst. Echter zul je geen andere content, dan bioscoopfilms op de video on demand-dienst zien verschijnen. Pathé produceert daarnaast ook geen eigen content voor de dienst, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van het aanbod van andere videoproducenten.

Ook een belangrijk verschil is dat je per film betaald en dus niet vast zit aan een maandelijks abonnement. Door deze keuze blijft Pathé Thuis zeer interessant naast andere film streamingdiensten in Nederland. Pathé Thuis is een interessante film streamingdienst, maar niet de beste  Maar of Pathé Thuis de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is de grote vraag. Geïnteresseerd? Check het hier. Aanmelden is gratis.

6. Film1

Film1 is één van de bekendere video on demand-diensten in Nederland. De dienst, eigendom van SPI International, was in Nederland eerder actief onder de naam Canal+. De dienst biedt naast video on demand ook vier digitale televisiezenders. Deze digitale zenders bieden lineair verschillende films aan.

Film1 is via televisie, pc en smartphone te bekijken en biedt meer dan 500 films aan. De maandelijkse kosten voor Film1 bedragen € 7,99 p/m.

5. Amazon Prime

Sinds december 2016 is Amazon Prime Video te gebruiken in Nederland. Tot dit moment was de streamingdienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Amazon Prime Video beschikt over veel eigen producties, maar biedt ook veel films en series van andere mediabedrijven aan. Bekende Amazon Originals zijn The Man in the High Castle en The Grand Tour. Opvallend is dat deze Amazon Originals niet over Nederlandse ondertiteling beschikken. Daarnaast is het aanbod films & series stuk minder dan zijn welbekende concurrent Netflix in Nederland. In Amerika heeft de service van Amazon een veel groter aanbod.

Voor het vaste bedrag van 2,99 per maand kun je de eerste zes maanden onbeperkt kijken, daarna is het vaste bedrag maandelijks 5,99.

4. Disney+

Vanaf medio november 2019 is de streamingdienst van Disney beschikbaar. Nederland behoort bij één van de eerste landen waar de video on demand service beschikbaar is. Eigenlijk is het zelfs het eerste land waar de dienst beschikbaar was. De béta was namelijk alleen inwoners van Nederland beschikbaar. Het grootste voordeel van deze streamingdienst is dat Disney zelf over veel licenties beschikt, waardoor er direct veel exclusieve titels beschikbaar zijn. De kosten van Disney+ bedragen € 6,99 per maand en is daarmee iets goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix.

Beste video on demand - video on demand 2019 - video streamingdiensten

3. Apple TV+

De laatste nieuwkomer in de markt van video on demand is Apple. Op 1 november 2019 hebben zij de streamingdienst Apple TV+ op de markt gebracht. De videodienst ontbreekt het nog aan een hele grote catalogus van films en series, maar heeft sinds de lancering direct een aantal indrukwekkende exclusieve titels beschikbaar. Denk aan series met Oprah en Jennifer Aniston en ook produceerde Steven Spielberg een serie voor dienst van Apple. Apple betreedt daarnaast de markt met een zeer competitieve abonnementsprijs. De service is namelijk voor slechts € 4,99 per maand te gebruiken.

In het artikel “Apple TV+ | Alle wat je moet weten over Apple streamingdienst”  lees je meer over de videodienst van Apple.

2. Videoland

Videoland was voorheen bekend als Nederlandse videotheek, maar is sinds 2010 vooral bekend als een film en serie on demand aanbieder. In 2013 werd Videoland overgenomen door RTL Nederland, waarna de streamingdienst door het leven gaat als Videoland bij RTL. Sinds 2015 produceert de video on demand  ook eigen programma’s. Bekende voorbeeld zijn Mocro Maffia, Judas & Temptation Island Vips.

Naast eigen producties biedt het ook voor (inter)nationale films & series aan. Videoland werkt hard om het aanbod fors uit te breiden en dit lijkt aan te slaan, want het aantal abonnees op de Nederlandse streamingdienst nadert de miljoen. Hierdoor is Videoland na Netflix de grootste video on demand-aanbieder van Nederland. Het grootste verschil tussen Netflix en Videoland is de focus op de Nederlandse markt. Voor Netflix zullen er niet snel exclusief Nederlandse films of series gemaakt worden, maar andersom betekent dit ook dat Videoland niet over veel exclusieve internationale films en series beschikt.

Een abonnement op Videoland bedraagt €8,99 per maand. Hiermee kan je onbeperkt op meerdere schermen vele films en series bekijken. Voorlopig noteert Videoland op een keurige 2e plek  van de beste film streamingdiensten Nederland.

1. Netflix

Netflix is de grootste video-on-demand aanbieder van de wereld. In 2016 had het bedrijf al 93 miljoen abonnees, waarvan 50 miljoen abonnees in de Verenigde Staten. Op 11 september 2013 werd de dienst ook in Nederland gelanceerd en is sindsdien de grootste film streamingdienst in Nederland. Doordat Netflix zoveel abonnees heeft, heeft het veel budget om eigen producties te maken. Dit doen ze dan ook vol, want Netflix investeert in 2019 maar liefst 15 miljard in de productie van eigen films & series.

Netflix - Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

Een groot voordeel van Netflix is dat de videodienst op gigantische veel platformen te gebruiken is. De video on demand-aanbieder is bijvoorbeeld beschikbaar op de Wii, PlayStation, Xbox, Smart TV’s, Andoid-toestellen, Apple-toestellen zoals iPad, iPhone en iPod Touch en desktop computers.

Netflix heeft 3 verschillende abonnementen, namelijk Basic, Standaard en Premium. Deze abonnement kosten € 7,99 p/m, €9,99 p/m en €13,99 p/m.  Alles bij elkaar opgeteld kunnen we niet anders beslissen dan dat Netflix op dit moment de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is.

Bepaal zelf de ranglijst

Wil je mee helpen aan het bepalen van deze lijst? Vul dan ons onderzoek in naar de beste video on demand-aanbieder van Nederland. Hierdoor krijgen wij een breedgedragen uitslag en geeft het beter de wensen van de Nederlandse gebruiker weer. Het invullen van dit onderzoek kan je doen via de onderstaande banner. Alvast bedankt.

video-on-demand-onderzoek

Beste Video on demand vergelijken

Wilt u alle video on demand-aanbieders in Nederland op detail met elkaar vergelijken? Dat kan via onze handig video on demand-vergelijker.

Vergelijk video on demand-aanbieders

Jelco Haverkamp

 

 

Een reactie plaatsen