PlayStation onthult nieuwe handheld met cloud gaming

Geschatte leestijd: 2 minuten

Sony heeft Project Q aangekondigd, een nieuwe draagbare PlayStation-apparaat dat later dit jaar verschijnt. Het is niet de terugkeer van de PlayStation Vita, maar het biedt wel meer mogelijkheden om consolegames te spelen buiten je woonkamer.

Details over Project Q zijn op dit moment schaars, maar Sony heeft wel onthuld dat het apparaat een 8-inch LCD-scherm zal hebben met een maximale resolutie van 1080p bij 60 fps. Het zal ook alle functies hebben van de DualSense draadloze controller van de PlayStation 5, zoals haptische feedback en adaptieve triggers.

In tegenstelling tot de vorige draagbare console van Sony, de PlayStation Vita, kan Project Q zelf geen games draaien. In plaats daarvan kunnen gebruikers games streamen vanaf hun PlayStation 5 via Remote Play, wat betekent dat de gebruiker eigenlijk eerst een console moeten hebben. Project Q vereist ook een snelle Wifi verbinding van minimaal 5 Mbps, hoewel een minimum van 15 Mbps wordt aanbevolen. Hierdoor wordt minder interessant om bijvoorbeeld The last of Us onderweg of ergens buiten te gebruiken.

Gezien het feit dat Remote Play spelers al jaren in staat stelt om hun PlayStation-games naar hun smartphones te streamen, lijkt de belangrijkste aantrekkingskracht van Project Q te liggen in het gemak dat de hardware biedt. Het is waarschijnlijk makkelijker om Remote Play te gebruiken met een toegewijd scherm en bijgevoegde bedieningselementen dan te prutsen met aanraakbediening op je smartphone.

Lees hier meer over de cloud gaming service PlayStation Now.

Gerelateerde artikelen over cloud gaming

KPN kondigt integratie van NVIDIA GeForce NOW Cloud Gaming aan

Reacties uitgeschakeld voor KPN kondigt integratie van NVIDIA GeForce NOW Cloud Gaming aan

Forse prijsstijging voor Apple TV+, Apple One & Apple Arcade

Reacties uitgeschakeld voor Forse prijsstijging voor Apple TV+, Apple One & Apple Arcade

PlayStation Portal komt uit op 15 november met een prijskaartje van € 220

Reacties uitgeschakeld voor PlayStation Portal komt uit op 15 november met een prijskaartje van € 220

Sony verhoogt prijzen voor PlayStation Plus abonnementen: wat dit betekent voor gamers

Reacties uitgeschakeld voor Sony verhoogt prijzen voor PlayStation Plus abonnementen: wat dit betekent voor gamers