Britse waakhond lijkt overname Activision-Blizzard door Microsoft goed te keuren

De mededingingstoezichthouder in het Verenigd Koninkrijk heeft haar oorspronkelijke standpunt herzien en blijkt nu minder tegen de overname van Activision Blizzard door Microsoft te zijn.

Na een zorgvuldige analyse concludeert de toezichthouder dat de overname geen schade zal toebrengen aan de markt voor spelconsoles, waardoor een belangrijke hindernis is weggenomen.

Op basis van nieuw bewijsmateriaal is de Competition and Markets Authority van mening dat de kans klein is dat Microsoft Call of Duty, de belangrijkste game van Activision, exclusief zal maken voor de Xbox-console.

Wel zal de toezichthouder de impact van de overname op de cloud gaming-markt nog onderzoeken. Eerder zeiden bronnen al dat ook de Europese Commissie de overname goed te keuren. Dit besluit komt echter pas officieel op 22 mei.

Het besluit van de EU is uitgesteld omdat Microsoft verschillende maatregelen heeft voorgesteld om de overname voor alle partijen acceptabel te maken, waardoor het bedrijf meer tijd heeft gekregen. Hoewel Microsoft Sony een licentiedeal heeft aangeboden, heeft Sony deze nog niet geaccepteerd.

Lees hier meer over de gamedienst Xbox Game Pass.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp