Xbox Game Pass Core vervangt Xbox Live Gold

Het tijdperk van Xbox Live Gold komt ten einde na een historisch lange looptijd van meer dan twintig jaar. Microsoft heeft recentelijk in een Xbox Wire blogpost aangekondigd dat Xbox Live Gold binnenkort zal stoppen.

De vervanger van Xbox Live Gold, bekend als Game Pass Core, zal officieel worden gelanceerd op 14 september. Volgens Microsoft vormt dit een evolutie van het vorige Xbox Live Gold platform. Game Pass Core biedt toegang tot online console-multiplayer en een selectie van meer dan 25 games voor Xbox Series X & S en Xbox One.

Het kost € 9,99 per maand of € 59,99 per jaar, een prijs die vergelijkbaar is met het oude abonnement. Xbox Live, dat voor het eerst gelanceerd werd op 15 november 2002, werd bekend en populair dankzij de online multiplayer van Halo 2.

Games with Gold, dat in juli 2013 is gelanceerd, stopt op 1 september. Dit platform was ooit een populaire bonus, maar heeft de laatste jaren kritiek gekregen vanwege de obscure gratis titels. Vanaf 14 september zullen bestaande Xbox Live Gold-leden automatisch worden omgezet naar Game Pass Core-leden. Met deze verandering komt er een einde aan een tijdperk, maar begint er ook een nieuw tijdperk voor de trouwe gebruikers van Xbox.

Lees hier meer over Xbox Game Pass.

Gerelateerde artikelen over Xbox Game Pass