Microsoft wint rechtszaak van FTC over overname Activision Blizzard

Geschatte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft de rechtszaak omtrent de overname van game-uitgever Activision Blizzard tegen Federal Trade Commission gewonnen. De rechter oordeelde dat de FTC de overname van Activision Blizzard niet kan dwarsbomen.

Deze beslissing werd genomen door rechter Jacqueline Scott Corley. Corley benadrukte het belang van streng toezicht, maar ziet geen reden om de overname tegen te houden. De strenge toezicht heeft zich ook al uitbetaald volgens Corley. Microsoft heeft beloofd om Call of Duty tien jaar op PlayStation te houden en het bedrijf heeft afspraken met Nintendo gemaakt.

Er zijn ook afspraken gemaakt om Activision-content naar verschillende cloudgamingdiensten te brengen. Volgens Corley zal dit meer consumenten toegang geven tot Activision Blizzard-games. Deze beslissing van de rechter brengt Microsoft dichter bij de overname van Activision Blizzard. Een snelle overname vanaf 15 juli is nu waarschijnlijker.

FTC overweegt hoger beroep

Volgens bronnen van Bloomberg oveweegt de FTC in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter Corley. Het is mogelijk dat de FTC al vandaag het hoger beroep zal indienen. Naast de FTC moet Microsoft ook het Britse Competition and Markets Authority (CMA) overtuigen.

Het CMA weigerde de overname eerder dit jaar. Er zou op 28 juli een hoorzitting plaatsvinden, maar deze is uitgesteld. De CMA en Microsoft gaan namelijk onderhandelen om tot een overeenkomst te komen. De Europese Commissie en andere waakhonden hebben de overname wel goedgekeurd.

Microsoft-directeur Brad Smith en Xbox-baas Phil Spencer hebben hun dankbaarheid uitgesproken op social media. Ook heeft de CEO van Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick gereageerd. Hij stelde dat consumenten en werknemers profiteren van de fusie.

Activision Blizzard bezit onder meer franchises als World of Warcraft, Diablo, Call of Duty en Tony Hawk’s Pro Skater. Microsoft heeft 68,7 miljard dollar geboden voor de overname. Het blijft dus nog afwachten of de overname snel afgerond kan worden.

Lees hier meer Xbox Game Pass. Onlangs verhoogde Microsoft nog de maandelijkse kosten van de abonnementsdienst voor games op de Xbox-consoles en pc.

Gerelateerde artikelen