Discovery Plus; alle programma’s van TLC, Discovery, Animal Planet op één plek

Sinds begin 2021 is Discovery Plus (Discovery+) beschikbaar in Nederland. Het is het video on demand-platform van moederbedrijf Discovery Inc. Het bedrijf hoopt wereldwijd tientallen miljoenen abonnees te behalen.

Maar wat zijn de maandelijkse kosten van Discovery+? Welke films, series en shows biedt de video on demand-aanbieder? En voor welke platforms heeft Discovery Plus integraties?

Deze en meer vragen over Discovery streamingdienst beantwoorden wij in dit artikel.

Discovery Plus; wat is het?

Discovery Plus is de streamingdienst van media- en entertainmentbedrijf Discovery Inc. Het bedrijf is, naast eigenaar van de streamingdienst, ook eigenaar van o.a. TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery (ID) en HGTV.

In Nederland was Discovery al actief met de dienst Dplay. Op deze dienst waren programma’s van Discovery Channel, TLC en Discovery Investigation te bekijken. 

Dplay wordt Discovery+

Door de komst van de streamingdienst Discovery+ verdwijnt Dplay. Abonnementen op Dplay zijn automatisch omgezet in abonnement voor de nieuwe streamingdienst van Discovery.

Discovery Plus aanbod

Zoals hierboven al geschreven, beschikt Discovery Inc. over een grote stal aan televisiezenders. Het bedrijf maakt voor de streamingdienst hier dan ook gretig gebruik van.

Op Discovery Plus zijn namelijk de beste internationale series van al deze zenders, zoals o.a. TLC en Discovery Channel te vinden. Ook is live naar deze zenders te kijken via de app. Naast deze content beschikt de streamingdienst ook veel Discovery Originals. 

Discovery Plus prijs - Discovery Plus aanbod - Discovery Plus abonnement - Discovery Plus opzeggen
Zonder abonnement is te bekijken welke programma’s de streamingdienst aanbiedt

Ook werkt Discovery aan lokale content voor de service. De eerste Nederlandse series zijn al beschikbaar op Discovery Plus, namelijk Jaimie: In the Vaes Lane en Sex Tape gepresenteerd door niemand minder dan Bobbi Eden. Ook een Belgische variant van de serie Sex Tape is beschikbaar. 

In de toekomst verschijnt er ook content van Eurosport op de streamingdienst. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je straks de Olympische Spelen kunt volgen op Eurosport via Discovery+. Overigens is het nog maar de vraag of het sportevent vanwege het coronavirus doorgaat.

Het aanbod van Discovery Plus is bepalend voor de beslissing om een abonnement te nemen. Daarvoor heeft de streamingdienst iets handigs ontwikkeld. Zonder abonnement kun je het aanbod in de app bekijken. 

Discovery Plus app en integraties

De streamingdienst beschikt over een mobiele app voor Android (5.0+) en iOS (11+). Ook is Discovery+ via tvOS (AppleTV), Android TV en Samsung TV (met minimaal Tizen 2.4) te gebruiken.

Beschikt jouw televisie niet over de bovenstaande vereisten, dan ondersteunt de  Discovery Plus app op iOS en Android ook Google Chromecast. Verder is de streamingdienst via de welbekende browsers op desktops te gebruiken.

De app heeft een interface die vergelijkbaar is met de andere video on demand-aanbieders. Op de homepage worden je allemaal programma’s aangeraden. Wel zit de mogelijkheid om een programma verder te kijken een beetje verstopt. Je dient namelijk eerst een stukje omlaag te scrollen.

Discovery Plus app - Discovery streamingdienst - Discovery Plus abonnement - Discovery Plus aanbod
De mobiele app van Discovery+

Ook is het mogelijk per zender te filteren, waardoor je bijvoorbeeld alleen programma’s ziet van TLC. Verder is er een aparte tab met alleen de nieuwste programma’s. Ook kan je programma’s markeren als favoriet, waardoor ze zichtbaar worden op je eigen accountpagina.

Wel valt het op dat de app niet de mogelijkheid biedt om content offline te bekijken. Deze functionaliteit is toch een groot gemis, zeker voor de momenten de internetverbinding slecht is. Hopelijk voegt Discovery deze functionaliteit snel toe aan de app.

Samenwerking met Ziggo en KPN

In Nederland heeft het moederbedrijf van Ziggo en Vodafone een samenwerking gesloten met Discovery. Voor Ziggo betekent dit dat de app van Discovery Plus aan de mediadecoders van de provider wordt toegevoegd.

Ziggo is de eerste provider in Nederland met zo’n samenwerking. Via KPN zijn programma’s wel on demand terug te kijken via de KPN app, maar is de app van de streamingdienst van Discovery nog niet in de mediadecoders van KPN te vinden.

Maandelijkse kosten 

Ondanks het grote aanbod zijn de maandelijkse kosten beperkt. Een abonnement op Discovery+ kost maandelijks € 3,99. Een jaarabonnement op de streamingdienst kost € 39,99. 

Vergeleken andere streamingdiensten in de markt is heeft Discovery Plus een mooie prijs. De meeste concurrenten zijn duurder. Alleen Amazon Video Prime en NPO Plus zijn maandelijks iets goedkoper.

MaandabonnementJaarabonnement
€ 3,99€ 39,99

Door deze maandelijkse prijs wordt Discovery+ een nog interessantere partij en leent de prijs zich ook goed als extra dienst naast een huidig abonnement op een video on demand-aanbieder.

Discovery Plus uitproberen 

De streamingdienst van Discovery is op twee verschillende manieren uit te proberen. Bij een abonnement, die je maandelijks betaald, zijn de kosten voor de eerste drie maanden slechts € 0,33 per maand. De website vermeldt dat dit om een tijdelijke actie gaat.

Indien je direct voor een jaarabonnement wil gaan, is de streamingdienst de eerste 7 dagen gratis uit te proberen. Een jaarabonnement is op de lange termijn ongeveer 8 euro per jaar goedkoper.

Probeer de dienst nu uit!

Vergelijk Video on demand-aanbieders

De markt met video on demand-platformen is de afgelopen jaren in Nederland hard gegroeid. Om de verschillen tussen alle aanbieders in kaart te brengen, is vergelijkstreaming opgericht. 

Vergelijk video on demand

Wat is Discovery Plus?

Discovery+ is een video on demand-platform waarop o.a. programma’s van televisiezenders als TLC, Discovery Channel, Animal Planet en Eurosport te vinden zijn.

Wat is het aanbod van Discovery+?

De basis van het aanbod bestaat uit programma’s van de televisiezenders uit de stal van Discovery Inc. Daarnaast ontwikkelt exclusief content voor de streamingdienst, waaronder ook Nederlandse programma’s. Lees hier meer.

Wat is de prijs van Discovery Plus?

De maandelijkse kosten van Discovery Plus bedragen € 3;99. Een jaarabonnement is iets goedkoper, want de prijs hiervan is € 39;99. Lees hier meer.

Is er app van Discovery+ op de tv bij Ziggo en KPN?

Ziggo heeft sinds begin dit jaar een nieuwe samenwerking met Discovery. Door deze samenwerking komt er een app in de mediadecoders van Ziggo. KPN biedt deze app nog niet aan. Lees hier meer.

2 gedachten over “Discovery Plus; alle programma’s van TLC, Discovery, Animal Planet op één plek”

Plaats een reactie