HBO maakt prijzen nieuwe streamingdienst Max bekend

Hoewel de lancering van Max pas in 2024 in Nederland zal plaatsvinden, maakt de Verenigde Staten zich op voor de introductie van de nieuwe streamingdienst Max aankomende maand.

De Amerikaanse klanten krijgen de keuze uit drie verschillende abonnementsvormen:

  1. Max Ad-Lite, geprijsd op 10 dollar per maand of 100 dollar voor een jaarabonnement. Dit biedt een basispakket met beperkte advertenties.
  2. Max Ad Free, dat voor 16 dollar per maand of 150 dollar per jaar een reclamevrije kijkervaring biedt.
  3. Max Ultimate Ad Free, het premium aanbod dat voor 20 dollar per maand of 200 dollar per jaar toegang biedt tot extra functies zonder enige vorm van reclame.

Het is belangrijk te benadrukken dat deze prijzen gebaseerd zijn op de Amerikaanse markt. Wat betreft de Nederlandse lancering, is het nog onduidelijk of er een vergelijkbaar aanbod aan abonnementen zal worden aangeboden.

De exacte prijzen en verschillende abonnementen voor Nederland blijven ook nog een mysterie. HBO heeft aangegeven dat deze informatie op een later tijdstip officieel bekend zal worden gemaakt.

Toen in Nederland de streamingdienst HBO Max verscheen, was er een “levenslange” korting beschikbaar. De vraag bij veel huidige klanten van HBO Max is wat er met deze korting gedaan wordt.

HBO Max naar Max

Warner Bros. Discovery kondigde eerder dit jaar aan dat de streamingdienst HBO Max in 2024 een rebranding zal ondergaan en verder zal gaan als ‘Max’. Naast de naamsverandering ondergaat de streamingdienst ook enkele subtiele veranderingen in zijn identiteit. De kenmerkende paarse kleur wordt vervangen door blauw, die de nieuwe hoofdkleur zal worden.

Het aanbod van de dienst zal zich ook verder uitbreiden, waarbij de focus ligt op HBO Originals, series, films, realityshows en nog veel meer. De toevoeging van realityshows is een interessante ontwikkeling, aangezien dit genre tot nu toe voornamelijk te vinden was bij Discovery+. Dit genre wordt nu ook geïntegreerd in het aanbod van de vernieuwde Max.

Wat betreft de toekomst van Discovery+ in Nederland, dat blijft vooralsnog onduidelijk. Verdere details zullen in de loop der tijd worden onthuld. Vermoedelijk zal Discovery Plus zich blijven focussen op het aanbieden van live sport content.

Lees hier meer over de streamingdienst HBO Max.

Gerelateerde artikelen over HBO Max

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp