Marketingmanager Amazon Prime Video & Studios vertrekt

Ukonwa Ojo, marketingmanager Amazon Prime Video & Studios heeft besloten te vertrekken. Ojo stapt op, enkele maanden voor het debuut van twee van Prime Video’s grootste programma’s ooit: de Lord of the Rings-serie, Rings of Power, en de exclusieve lancering van NFL’s Thursday Night Football.

In een bericht aan alle medewerkers laat Mike Hopkins, vicepresident Prime Video & Studios, het volgende weten over het vertrek:

“Gedurende bijna twee jaar heeft Ukonwa het merk Prime Video en zijn brede en groeiende content slate ondersteund met focus, passie en toewijding. Ze heeft leiding gegeven aan een getalenteerd marketingteam dat aansprekende nieuwe manieren heeft gecreëerd om in contact te komen met onze klanten.”
Mike Hopkins, VP Prime Video & Studios

Ojo kwam eind 2020 over van MAC, waar ze aan het hoofd stond van de marketingactiviteiten van het merk. Ze verving Andy Donkin, die een aparte marketingrol bij Amazon ging vervullen. Tijdens haar periode binnen Amazon hield ze toezicht op campagnes voor films als Coming 2 America en Being the Ricardos, en series The Boys, Wheel of Time en The Underground Railroad.

De reden voor het vertrek van Ojo is niet bekend. Hopkins vertelde wel het volgende over haar vertrek:

“Deze overgangsperiode gaan we gebruiken om onze organisatorische behoeften te evalueren terwijl we doorgaan op ons pad om de meest geliefde video-abonnementsdienst te worden, en de favoriete entertainment hub van gecureerde content die onze klanten wereldwijd bindt.”
Mike Hopkins, VP Prime Video & Studios

Ukonwa Ojo is niet de enige CMO van een grote streamingdienst die dit jaar opstapt. Het hoofd marketing van Netflix, Bozoma Saint John, vertrok in maart en werd vervangen door Marian Lee. Net als Ojo starte ook Saint John in 2020 bij haar streamingdienst.