Nederlanders meest tevreden over Netflix

Het onderzoeksbureau Telecompaper heeft de NPS score gemeten van alle video on demand aanbieders in Nederland. Net Promotor Score (NPS) is een maatstaf voor klantenloyaliteit en -tevredenheid die wordt verkregen door klanten te vragen hoe waarschijnlijk het is dat ze een product of dienst aan anderen aanbevelen op een schaal van 0-10.

Net Promoters Score visueel uitgelegd

Top 3 met Netflix, Videoland en Disney+

Netflix komt het beste uit de bus, blijkt uit data van het Telecompaper Consumer Insights Panel. Netflix wordt in de top 3 vergezeld met de Videoland en Disney+. De streamingdienst Viaplay krijgt de laagste beoordeling. Dit is misschien ook niet vreemd na alle de kritiek die streamingdienst de laatste maanden heeft ontvangen.

In 2022 betrad naast Viaplay ook de streamingdienst HBO Max de Nederlandse markt. Deze streamingdienst van Warner Bros Discovery komt net buiten de top 3 terecht, maar doet het dus veel beter dan de andere nieuwkomer Viaplay. HBO Max gaat zeer vermoedelijk in de toekomst fuseren met de streamingdienst Discovery Plus.

Onderzoek video on demand 2022

Vergelijkstreaming.nl is sinds een week ook een eigen onderzoek gestart naar de voorkeuren omtrent video on demand-aanbieders in Nederland & België, Hier kan jij ook aan meedoen en daarmee ook kans maken op € 50 cadeaubon van Amazon.

Doe hier mee aan het video on demand onderzoek 2022.

Gerelateerde artikelen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp