Disney verlengt contract CEO Bob Chapek met drie jaar

De raad van bestuur van Disney heeft unaniem besloten om het contract van CEO Bob Chapek met nog eens drie jaar te verlengen. Zijn huidige contract zou in februari 2023 aflopen. Ondanks een chaotische ambtstermijn die begon op het hoogtepunt van de COVID, zal de nieuwe driejarige overeenkomst vrijdag 1 juli ingaan.

Susan Arnold, voorzitter van de Raad van Bestuur, gaf de volgende verklaring over het verlengen van het contract van Bob Chapek:

“Disney kreeg het zwaar te verduren door de pandemie, maar met Bob aan het roer hebben onze bedrijven – van parken tot streaming – niet alleen de storm doorstaan, maar zijn ze ook sterk uit de crisis gekomen. In deze belangrijke tijd van groei en transformatie is de Raad van Bestuur vastbesloten om Disney op het succesvolle pad te houden waarop het vandaag is, en Bob’s leiderschap is de sleutel tot het bereiken van dat doel. Bob is de juiste leider op het juiste moment voor The Walt Disney Company, en de Raad van Bestuur heeft het volste vertrouwen in hem en zijn leiderschapsteam”
Susan Arnold, voorzitter van de Raad van Bestuur

Veel kansen en obstakels voor Disney

De verlenging is Chapeks kans om aan de raad van bestuur, Wall Street en abonnees te bewijzen dat hij in staat is een streamingbedrijf te leiden in dit onvoorspelbare klimaat. Ook moet hij laten zien dat hij alle moeilijkheden kan overwinnen waarmee het bedrijf te kampen heeft, waaronder een verlies van 38% van de aandelenprijs tot nu toe. Het aandeel van Disney heeft meer gewankeld dan zijn rivalen.

Chapek heeft de druk gevoeld om in de voetsporen van voormalig Disney CEO Bob Iger te treden. Iger was Disney’s CEO sinds 2005 en wordt zeer gerespecteerd in Hollywood, vooral voor het verwerven van eigendommen Pixar, Marvel en Lucasfilm.

Het is geen geheim dat de nieuwe CEO niet met open armen werd ontvangen. In september 2021 had Chapek onenigheid met Iger, die toen nog voorzitter was, toen de nieuwe CEO in een juridisch handgemeen verwikkeld was met Disney+ “Black Widow” ster Scarlett Johansson. Sindsdien is de relatie tussen Iger en Chapek vervreemd.

Recentelijk frustreerde Chapek zijn werknemers met het in eerste instantie ontbreken van een reactie op de anti-homowet van Florida en het recente ontslag van Peter Rice. Rice was bij Disney de hoogste leidinggevende op het gebied van televisie-inhoud.

Lees hier meer over de streamingdienst Disney+.

Gerelateerde artikelen over Disney+