Koen Weijland vervangt zwangere Amber Brantsen bij Formule 1-uitzendingen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Viaplay, de Zweedse streamingdienst vooral bekend voor sportuitzendingen, heeft Koen Weijland aangesteld als de tijdelijke presentator voor hun Formule 1-uitzendingen in Nederland. Weijland, die momenteel voetbaluitzendingen presenteert bij de streamingdienst, zal Amber Brantsen vervangen, die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat.

Koen Weijland is een verrassing

De beslissing om Weijland als de vervanger aan te stellen, komt als een verrassing voor velen, vooral omdat hij tot nu toe geen bekende affiniteit heeft met de Formule 1-wereld. Ondanks de beschikbaarheid van presentatoren die al naam hebben gemaakt in de Formule 1-scene, bijvoorbeeld bij Ziggo Sport, kiest Viaplay voor een eigen talent. Weijland is daarmee een interne keuze.

Koen Weijland zal zijn nieuwe rol als het gezicht van Formule 1 bij Viaplay op zich nemen vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten, die in Austin wordt gehouden. Ondanks dat het een tijdelijke wijziging is, markeert dit een belangrijke verandering in de dynamiek van de studiopresentatie van Formule 1 op Viaplay.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Max Verstappen schrijft geschiedenis met tiende opeenvolgende Grand Prix zege

In een ongekend vertoon van dominantie heeft Max Verstappen, de Nederlandse coureur voor Red Bull Racing, afgelopen weekend een historische prestatie geleverd door zijn tiende Grand Prix-zege op rij te behalen. Dit huzarenstukje, dat plaatsvond op het circuit van Monza, is een prestatie die nog nooit eerder door enige Formule 1-coureur is neergezet.

Ondanks een tweede plaats bij de start van de race en een aanvankelijke achterstand op polesitter Carlos Sainz, slaagde Verstappen erin om zijn positie te verbeteren na een intensieve strijd met de Spanjaard. Nadat hij Sainz had ingehaald, reed Verstappen moeiteloos weg en bouwde hij zijn voorsprong verder uit. De zege leek op geen enkel moment in gevaar te komen, wat een bewijs is van Verstappens uitzonderlijke talent en het vermogen van zijn Red Bull-team.

Lees hier meer over live sport kijken.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp