Apple breidt portfolio in klassieke muziek uit met overname van BIS Records

In een strategische zet om zijn aanbod in klassieke muziek te versterken, heeft Apple Inc. voor het eerst een volledig platenlabel overgenomen.

Het techbedrijf zet daarmee een belangrijke stap in de uitbreiding van Apple Music Classical, een dienst die in 2021 tot stand kwam na de aankoop van het Nederlandse Primephonic, een streamingdienst gespecialiseerd in klassieke muziek.

Platenlabel BIS Records

De meest recente aanwinst is BIS Records, een toonaangevend klassiek muzieklabel gevestigd in Zweden. Opgericht in 1973 door Robert von Bahr, heeft BIS Records een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige opnames die zich richten op zowel vroege als hedendaagse klassieke muziek.

Deze overname komt enkele maanden na de aankondiging dat Shazam, een dochteronderneming van Apple, nu ook klassieke muziek ondersteunt op verschillende Apple-platforms, waaronder iPhone, iPad, iMessage en Apple Watch. Met deze aanhoudende investeringen bevestigt Apple zijn toewijding aan de verrijking en diversificatie van het muzikale ecosysteem dat het bedrijf te bieden heeft.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Apple Music.

Gerelateerde artikelen over Apple Music