Mediagigant Schibsted verwerft aandeel van 10,1% in Zweedse Viaplay

Geschatte leestijd: 2 minuten

De Noorse mediagigant Schibsted heeft bekendgemaakt een aandeel van 10,1% te hebben verworven in Viaplay, Het nieuws zorgde voor een bijna 5% stijging van het aandeel Viaplay tot 13:16 GMT op woensdag.

Eerder dit jaar kocht Vivendi’s CANAL+ Group ook al een belang van 12% in Viaplay. Deze investering kwam nadat het Zweedse mediabedrijf een reorganisatieplan had aangekondigd en aanzienlijke banenverlies had gemeld, wat meer dan een kwart van zijn personeel trof.

Schibsted over investering Viaplay

Schibsted is een Noorse mediagroep met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het bedrijf heeft een sterke positie in Scandinavië en richt zich op gebieden als digitale media, online marktplaatsen en technologische innovaties. Schibsted is actief in diverse Europese landen en heeft een lange traditie van investeren in bedrijven die aansluiten bij hun kerncompetenties.

In een verklaring benadrukte Kristin Skogen Lund, CEO van Schibsted: “Schibsted heeft een lange geschiedenis van investeren in bedrijven die dicht bij onze kern liggen en profiteren van onze kracht, en van het grijpen van kansen die zich voordoen in meer onzekere tijden.”

Ze voegde eraan toe dat Viaplay’s sterke aanwezigheid in de Scandinavische streamingmarkt goed aansluit bij Schibsted’s media-activiteiten. “We hebben er alle vertrouwen in dat we als financieel gerichte aandeelhouder de waardecreatie van het bedrijf kunnen ondersteunen,” aldus Lund.

Lees hier meer over de kosten, aanbod en integraties van Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

Bron

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp