Spotify introduceert Dynamische afspeellijst ‘Daylist’

Spotify is opnieuw bezig met het herdefiniëren van gepersonaliseerde muziekcuratie met zijn nieuwste functie, ‘Daylist.’ Deze adaptieve afspeellijst is ontworpen om de ultieme soundtrack van je dag te zijn en verandert naarmate je doorgaat van je ochtendkoffie naar je middagwandeling en verder.

Gepersonaliseerde ervaring Spotify

Ben je een liefhebber van introspectieve melodieën om je dag te beginnen, of neig je misschien meer naar energieke beats om je week op gang te brengen? Spotify’s nieuwe ‘Daylist’ kent niet alleen je voorkeur, maar past zich ook aan je veranderende stemmingen aan gedurende de dag. In tegenstelling tot zijn voorgangers zoals Niche Mixes of AI DJ, biedt ‘Daylist’ een enkele, evoluerende afspeellijst die is afgestemd op je dagelijkse routines.

Hoe het werkt

Volgens een woordvoerder van Spotify wordt “Daylist regelmatig bijgewerkt, waarbij de niche muziekgenres en microgenres die je normaal gesproken op specifieke tijden van de dag en week beluistert, worden samengebracht. Elke update brengt je niet alleen nieuwe nummers, maar ook een titel die de sfeer van je huidige ‘Daylist’ weergeeft.” In essentie krijgt je afspeellijst een contextuele make-over, passend bij je muzikale verlangens op elk moment van de dag.

Om je ‘Daylist’-ervaring te starten, hoef je alleen maar te zoeken naar ‘daylist’ op Spotify. De afspeellijst onthult vervolgens een selectie die is afgestemd op je huidige stemming en tijdstip van de dag. Zo ontdekte een gebruiker bijvoorbeeld dat zijn voorkeuren op maandagmiddag neigen naar “cinematische” en “weemoedige” melodieën, met artiesten zoals boygenius. En het zijn niet alleen oude hits; je kunt ook verse tracks vinden van artiesten die je nog nooit eerder hebt verkend.

Een evoluerende strategie

Deze vluchtige functie is Spotify’s meest recente poging om gebruikersbetrokkenheid te behouden, waarbij constant verse tracks en vibes worden aangeboden om ervoor te zorgen dat je meer tijd besteedt aan het genieten van het platform. Het bedrijf is optimistisch dat ‘Daylist’ een vaste functie zal worden, die gebruikers verleid om regelmatig terug te komen voor een vernieuwde luisterervaring.

Daylist wordt gelanceerd voor zowel gebruikers met een Premium-abonnement als voor degenen die de gratis versie van de dienst gebruiken. Echter, in de beginfase is deze functie alleen beschikbaar in Engelssprekende landen. Een wereldwijde uitrol is gepland voor de komende maanden.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateerde artikelen over Spotify