Muziekstreamingdiensten verliezen meer dan 1 miljoen abonnees in het Verenigd Koninkrijk

Apple Music, Spotify en Amazon Music hebben in het eerste kwartaal meer dan een miljoen muziekabonnees verloren in het Verenigd Koninkrijk, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek. Het onderzoek wijst op een daling van het aantal jongeren met een muziekstreamingabonnement in het hele land.

Het onderzoeksrapport van Kantar Research beweert dat meer dan een miljoen Britse abonnees hun muziekstreamingdiensten hebben opgezegd in het eerste kwartaal van 2022.

Het onderzoek stelt ook een opmerkelijke daling vast van het aantal jongere personen met een abonnement op een muziekstreamingdienst. Voor velen is de noodzaak om geld te besparen de drijvende kracht achter hun opzegging. Een andere reden is de prijsstijging van onder meer Amazon Music.

Probeer Apple Music nu uit

Inflatie impact op muziekabonnementen

“Nu de inflatie in het Verenigd Koninkrijk tot 9% is gestegen en verdere stijgingen van de kosten van levensonderhoud worden verwacht, is het stijgende aantal opzeggingen van muziekabonnementen een bewijs dat Britse huishoudens prioriteit beginnen te geven aan de besteding van hun besteedbaar inkomen“
Kantar Research

Kantar ziet dezelfde daling niet in andere landen, zoals Duitsland en de Verenigde Staten. Wel zegden 5 miljoen mensen onder de 35 hun abonnement op, maar tegenover stonden meer nieuwe abonnees. Spotify en Apple Music hebben zonder succes deze daling met kortingen proberen tegen te houden.

Abonnees op Muziekstreamingdiensten massaal opgezegd
Bron Kantar Research

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Gerelateerde artikelen

Klassieke muziekdienst Apple Music Classical verschijnt 28 maart

Reacties uitgeschakeld voor Klassieke muziekdienst Apple Music Classical verschijnt 28 maart

Spotify bereikt 205 miljoen betalende abonnees

Reacties uitgeschakeld voor Spotify bereikt 205 miljoen betalende abonnees

Wat is High Fidelity audio? En welke streamingdienst bieden het?

Reacties uitgeschakeld voor Wat is High Fidelity audio? En welke streamingdienst bieden het?