YouTube Music start met het toevoegen van podcasts via RSS Feed

Geschatte leestijd: 2 minuten

YouTube Music heeft een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarmee gebruikers podcasts kunnen toevoegen via een RSS-feed. Deze functie wordt nu uitgerold voor de eerste gebruikers. De toevoeging van deze nieuwe functionaliteit is zeer waarschijnlijk een gevolg van de aankomende stopzetting van Google Podcasts in 2024,

Voorheen was het toevoegen van podcasts aan YouTube Music beperkt tot het uploaden van videoversies van afleveringen door podcasters. Deze methode werd niet breed geadopteerd, mede door de bijkomende inspanning die het vereiste.

De nieuwe functionaliteit biedt een meer traditionele methode voor het toevoegen van podcasts. Gebruikers kunnen nu via een RSS-feed zowel publieke als private podcasts toevoegen. Deze update is beschikbaar op zowel Android als de webversie van YouTube Music.

Hoe werkt het?

Het proces voor het toevoegen van een podcast begint in het ‘Bibliotheek’ tabblad van YouTube Music, waar gebruikers de ‘Podcasts’ filter kunnen selecteren. In de rechterbenedenhoek verschijnt een nieuwe knop “Podcast toevoegen”. Een pop-up menu biedt de optie om te kiezen tussen “Top podcasts bladeren: Vind podcasts op YouTube” of “Podcast toevoegen via RSS-feed: Voeg een privé of openbare URL toe.”

Podcasts toegevoegd via RSS-feed worden weergegeven naast andere podcasts in de bibliotheek van de gebruiker. Op de pagina van elke toegevoegde podcast wordt vermeld: “Deze podcast is toegevoegd via RSS-feed”, samen met een RSS-icoon voor duidelijke identificatie.

Deze update is een stap van YouTube Music om de overgang van gebruikers van Google Podcasts te vergemakkelijken, in aanloop naar de stopzetting van de app in 2024. Het biedt een alternatief platform voor podcastliefhebbers en uitgevers om hun inhoud te verspreiden en te consumeren.

Lees hier meer over de beste podcast apps en platformen voor 2023.

Lees meer artikelen over Podcasts

Bron