Na komst reclame ook geen 6 gratis racen bij Viaplay?

Ondanks beloftes van Viaplay is sinds enkele Formule 1-races reclame zichtbaar tijdens het live beeldverslag. Tijdens de race in Singapore verschenen er bijvoorbeeld opeens reclamebanners van Carglass in beeld.

Gratis Formule 1-races

Tijdens de aankondiging van de streamingdienst werd belooft dat zes races per seizoen zonder abonnement te bekijken zijn. Van deze races zou er één free-to-air zijn en de overige vijf free-to-view. De Dutch GP in Zandvoort was de free-to-air uitzending en werd uitgezonden bij de NOS op NPO 1.

Het is zeer onduidelijk of Viaplay deze belofte volledig nakomt. In het huidige seizoen staan er nog vijf races op de Formule 1-kalender van 2022. De streamingdienst heeft tot heden met nog geen enkele tv-zender afspraken gemaakt over een sublicentie. De eerste race is komend weekend al in Japan.

Het ligt ook niet voor de hand dat de races gratis via Viaplay te zien zijn. Als dit wel het geval was, had de streamingdienst vermoedelijk allang reclame hiervoor gemaakt. De website Totaal TV heeft de streamingdienst om een update gevraagd, maar zij hebben tot heden niks gehoord.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp