4 op de 10 Nederlanders heeft een gameconsole

Uit onderzoek van Telecompaper onder 1750 Nederlanders blijkt 39 procent een gameconsole in huis hebben. Onder deze groep met een gameconsole is de PlayStation het populairst, want 60% heeft een console van Sony in huis.

De consoles van Nintendo volgen kort met 53 procent. Xbox blijft flink achter. Van deze groep heeft slechts 23 procent een Xbox-console in huis. Dat PlayStation en Nintendo zo ver voor staan, komt mede door dat ook de vorige generatie console een succes was. De vorige Xbox, de Xbox One, stelde erg teleur.

Game-abonnementdiensten

Xbox lijkt het bij de huidige generatie iets anders aan te pakken. In plaats van op hardware verkopen te focussen, promoten ze vooral de abonnementsdienst Game Pass. De dienst is naast de consoles ook te gebruiken op tablets, mobiel en krijgt het een integratie in Samsung-televisies. Daarnaast is er naar aller waarschijnlijkheid een Xbox-dongle in ontwikkeling.

Een abonnementsdienst als Xbox Game Pass en het vernieuwde PlayStation Plus sluit goed aan de uitgaven aan games van de grootste groep. 75% van de ondervraagden zegt maximaal 20 euro per maand aan games uit te geven.

Gerelateerde artikelen