Netflix lanceert abonnement om account te delen in vijf landen

Netflix wil het delen van een account buiten je gezin graag aanpakken en daarvoor werken ze aan een abonnement, waarbij je voor een kleine additionele bijdrage een extra “huis” kan toevoegen aan je account. Netflix gaat deze optie nu testen in vijf Latijnse landen.

Vanaf volgende maand zal Netflix de “voeg een huis toe”-functie lanceren in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Daarmee krijgt iedereen in elk extra huis de mogelijkheid om Netflix te streamen op elk apparaat, tegen een lagere prijs dan een volledig lidmaatschap. De functie werd al vanaf maart dit jaar in de landen Chili, Costa Rica en Peru getest.

Volgens schatting van Netflix worden een accounts van klanten gedeeld met meer dan 100 miljoen niet-betalende huishoudens. In Amerika en Canada samen zal dit aantal al boven de 30 miljoen liggen. Volgens de streamingdienst loopt hierdoor veel geld mis, waardoor ze voor de lange termijn minder kunnen investeren in de dienst.

Kosten voor extra account toe te voegen

In de vijf nieuwe markten zullen de kosten voor Netflix-leden om een extra “huis” toe te voegen aan het abonnement zijn: 219 pesos (€ 1,66) per maand per huis in Argentinië; en $ 2,99 (€2,99) per maand per huis in de Dominicaanse Republiek, Honduras, El Salvador en Guatemala.

Klanten met het Basic-plan hebben de mogelijkheid om maximaal één extra “huis” toe te voegen. Bij het Standaard-abonnement zijn die twee huizen en bij het Premium-abonnement ligt de max op drie extra huizen. De kosten voor het toevoegen van een extra “huis” komt bovenop het normale abonnementsbedrag.

Wanneer de uitrol van deze nieuwe functie in deze landen succesvol blijkt, is het zeer waarschijnlijk dat deze abonnementsstructuur ook naar Nederland komt. Vanaf dat moment wordt Netflix waarschijnlijk ook voor strenger op delen van een account buiten je eigen gezin.

Lees hier meer over een Netflix abonnement.

Gerelateerde artikelen over Netflix