Netflix gaat minder en betere films produceren

Geschatte leestijd: 2 minuten

Netflix herstructureert zijn filmtak en streeft ernaar om minder, maar betere originele films te produceren, zo meldt een nieuw rapport van Bloomberg. Netflix heeft deze informatie gedeeltelijk bevestigd. De streamingreus herstructureert de filmtak die kleine en middelgrote films produceren.

Netflix heeft verklaard dat deze veranderingen zijn doorgevoerd om de structuur te vereenvoudigen en het bedrijf klaar te maken voor de volgende fase van de groei, maar wilde geen commentaar geven op het aantal mensen dat wordt ontslagen.

Bijna 50% minder Netflix films

Scott Stuber, directeur van Netflix Film, wil het aantal geproduceerde films verminderen. Door het verminderen van de kwantiteit willen ze de kwaliteit verhogen. Deze verandering lijkt al te zijn doorgevoerd, aangezien het rapport komt nadat Netflix onlangs zijn originele filmlijst voor 2023 heeft onthuld, die uit 49 titels bestaat. Ter vergelijking, het bedrijf had vorig jaar nog 85 originele films voor dit jaar op de lijst staan.

Lisa Nishimura, die verantwoordelijk was voor de inspanningen van het bedrijf op het gebied van stand-up comedy en originele documentaires, zal het bedrijf verlaten. Ian Bricke, die vice-president was van Independent Original Film bij Netflix, zal ook vertrekken.

Ontslagen bij Netflix

Deze ontslagen komen na een reeks ontslagen die Netflix vorig jaar heeft uitgevoerd. In mei 2022 werden ongeveer 150 medewerkers ontslagen. Een maand later werden nog eens 300 mensen ontslagen, wat 3% van de toenmalige werkgelegenheid vertegenwoordigde.

Netflix ontsloeg in september nog eens 30 medewerkers die deel uitmaakten van de animatieafdeling. Aan de redactionele kant van Netflix werden ook nog eens 25 mensen ontslagen Dit was slechts vijf maanden nadat het in-house publicatie Tudum lanceerde.

Lees hier meer over video on demand service Netflix.

Gerelateerde artikelen over Netflix