Netflix opent online sportschool met lancering van Nike Training Club-lessen

Netflix breidt haar aanbod uit met fitness content. De streamingdienst en Nike kondigde aan dat vanaf volgende week Nike Training Club lessen kunnen worden gestreamd. De streamingdienst zal in totaal 30 uur aan trainingssessies uitbrengen in twee afzonderlijke batches. De programma’s, die workouts bevatten voor alle fitnessniveaus, zullen beschikbaar zijn in meerdere talen binnen alle abonnementen van Netflix.

De eerste batch fitnesslessen wordt gelanceerd op 30 december en de batch volgt in 2023. De eerste batch bestaat in totaal uit van 45 afleveringen, die de volgende klassen zal omvatten: Kickstart Fitness with the Basics, Two Weeks to a Stronger Core, Fall in Love with Vinyasa Yoga, HIIT & Strength with Tara, en Feel-Good Fitness. Zodra de lessen worden vrijgegeven, zullen Netflix-gebruikers kunnen zoeken op “Nike” om toegang te krijgen.

Voor degenen die niet bekend zijn met de Nike Training Club-app, het biedt een reeks opties voor mensen van alle fitnessniveaus, waaronder krachttraining, yoga en high-intensity workouts onder leiding van Nike’s gecertificeerde trainers. Nike Training Club is in sommige opzichten te vergelijken met Apple Fitness+ of Peloton.

Aanbod Netflix diverser

Afhankelijk van hoe succesvol de lancering is, kan Netflix besluiten nog meer fitnessinhoud aan zijn platform toe te voegen. Buiten de samenwerking met Nike is het ook mogelijk dat de streamingdienst zelfs besluit om zijn eigen fitnessinhoud te produceren bij voldoende interesse. De Fitness-content is wederom een diversificatie van het aanbod van de streamingdienst naast films en series. Eerder lanceerde het bedrijf al Netflix Games.

In de officiële informatie van Nike en Netflix ontbreekt nog een definitieve bevestiging voor een lancering in Nederland. Wel is bekend dat de fitness-content in 10 verschillende talen verschijnt, wat kan betekenen dat de content in veel landen wordt uitgerold.

Gerelateerde artikelen over Netflix