Nieuwe naam en stijl voor streamingdienst Warner Bros Discovery

Het is al geruime tijd bekend dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden samengevoegd onder één naam. Deze samensmelting komt door de fusie tussen de bedrijven Warner Media en Discovery van eerder dit jaar.

Max

Vanaf volgend voorjaar worden de streamingdiensten in de Verenigde Staten samengevoegd. Op dit moment liggen er nog meerdere namen op tafel voor de nieuwe dienst, maar volgens de nieuwszender CNBC lijkt de naam Max de voorkeur te hebben.

Binnen het bedrijf wordt er op gerekend dat de definitieve keuze voor deze naam al snel gemaakt wordt. Juristen onderzoeken momenteel of de naam Max gebruikt kan worden voor de streamingdienst, die intern de codenaam Beam draagt.

Daarnaast krijgt een de nieuwe streamingdienst een ander uiterlijk als we gewend zijn van HBO Max en Discovery+. De lay-out schijnt meer als de stijl van concurrent Disney+ te zijn. Op de hoofdpagina is het mogelijk om content van de verschillende labels van Warner Bros Discovery te selecteren.

2024 naar Nederland

De fusie van twee streamingdiensten wordt als eerste in de Verenigde Staten uitgerold. Andere landen zullen later volgen. Een lancering in Nederland schijnt zelfs pas gepland staan voor 2024.

Gerelateerde artikelen