FTC klaagt Microsoft aan om de aankoop van Activision Blizzard te blokkeren

De FTC heeft een juridisch proces aangespannen tegen Microsoft om de overname van Activision-Blizzard voor $ 68,7 miljard te blokkeren.

De FTC (Federal Trade Commission) is een federaal regelgevend toezichthouder van de Verenigde Staten dat is opgericht om concurrentiebeperkende, misleidende of oneerlijke handelspraktijken te controleren en te voorkomen.

Volgens de toezichthouder stelt de overname Microsoft in staat om concurrenten van zijn Xbox-gameconsoles en zijn snelgroeiende abonnementsdienst en cloud-gamingactiviteiten te onderdrukken. Vooral Sony is bang dat o.a. de franchise Call of Duty op hun platform verdwijnt en exclusief op de platformen van Microsoft verschijnt.

Microsoft gaf aan de website The Verge de volgende reactie op het besluit van de FTC:

“We hebben ons sinds de eerste dag toegewijd aan het aanpakken van concurrentieproblemen, onder meer door eerder deze week voorgestelde concessies aan de FTC aan te bieden. Hoewel we geloofden in het geven van een kans op een vredige overeenkomst, hebben we het volste vertrouwen in onze zaak en verwelkomen we de kans om onze zaak voor de rechtbank te brengen.”
Microsoft

Lees meer over Xbox Game Pass.

Gerelateerde artikelen