Ontslagen bij Viaplay: nieuw hoofdstuk in de crisis bij de streamingdienst

Viaplay Group, het bedrijf achter de streamingdienst Viaplay, zit in zwaar weer. Slechte resultaten, beursverliezen en bezuinigingen stapelen zich op. Nu zijn er ook ontslagen.

Een golf van ontslagen treft Viaplay’s personeel, volgens bronnen bij het bedrijf. Dit geldt voor zowel internationale locaties als het Nederlandse kantoor.

In 2021, toen Viaplay in Nederland werd gelanceerd, waren de beurskoersen hoog. Nu is er slechts een fractie van over. Tegen mei dit jaar was de helft van de beurswaarde verdwenen. 5 juni was een zwarte dag voor Viaplay.

Het bedrijf verwacht geen groei, maar een verlies in 2023. Bezuinigingen en slechte resultaten zijn hiervan de oorzaak. Sindsdien is bijna 77% van Viaplay’s beurswaarde verdampt. Topman Anders Jensen stapte op en Jørgen Madsen Lindemann nam het over. Lindemann moet nu het bedrijf redden, hoofdzakelijk door kosten te snijden. Ook het personeel merkt dit, in Zweden en daarbuiten.

Bronnen bij Viaplay vertelden aan Streamwijzer dat de ontslagronde ook het Nederlandse personeel treft. Veel collega’s moeten vertrekken voor de financiële besparing. Internationaal gaat het om ongeveer 40% van het bedrijf. In Nederland moest het marketingteam al hun spullen pakken.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay