Viaplay Group geeft op 20 juli kwartaalcijfers en nieuwe strategie vrij

Viaplay Group, het Zweedse mediabedrijf, doorbreekt zijn stilzwijgen op 20 juli. Het bedrijf zal dan zowel de financiële cijfers voor het tweede kwartaal onthullen als zijn toekomstige strategie. Onder deze strategie vallen maatregelen om de prestaties te verbeteren. Dit komt na een teleurstellende periode van lage inkomsten, wat heeft geleid tot het terugtrekken van de financiële prognose voor 2023.

Ondanks dat de Scandinavische inkomsten een klap kregen, zal de internationale tak van Viaplay Group niet worden ontzien. Viaplay kampt met dalende abonnee-aantallen, zowel in gevestigde markten zoals Nederland en Polen, als in recent geopende gebieden zoals het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Dit heeft ertoe geleid dat er zowel lokaal als internationaal maatregelen zijn genomen of worden genomen.

De teleurstellende resultaten leidden tevens tot het ontslag van CEO Anders Jensen. Jensen’s opvolger, Lindemann, toont zich ontdaan door de situatie bij Viaplay. In een persverklaring suggereert hij dat de situatie nog erger is dan een maand geleden werd voorspeld.

Bezuinigingen

Viaplay Group heeft een doorlopend bezuinigingsprogramma aangekondigd en houdt op dit moment zijn internationale en niet-kernactiviteiten tegen het licht. Beslissingen over mogelijke bezuinigingen op deze activiteiten zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Ook zullen updates worden gegeven over lopende gesprekken met distributiepartners.

In Nederland zijn reeds aangekondigde series door Viaplay geschrapt. Eerder week waren er al berichten over een ontslagronde op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam. De afdeling marketing zou het meest worden getroffen. Er zijn geruchten dat Viaplay overweegt om uitzendrechten van sportcompetities te verkopen of terug te geven. Het is nog onduidelijk of Viaplay zal snijden in de Nederlandse uitzendrechten van sportevenementen.

Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay

Bron: Persbericht & Foto is eigendom van Viaplay Group.