Spotify verhoogt haar prijzen & flinke groei in abonnees

Geschatte leestijd: 2 minuten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft aangekondigd de maandelijkse abonnementskosten te verhogen. In Nederland stijgt de prijs voor een Premium-abonnement naar 11 euro per maand. Een toename van 1 euro ten opzichte van de voorgaande prijs.

Dit markeert de eerste keer sinds 2010 dat Spotify de Nederlandse prijzen opschroeft. De aangepaste tarieven zijn zichtbaar op de abonnementspagina van Spotify en gelden onmiddellijk voor nieuwe klanten. Bestaande gebruikers zullen ook deze verandering ervaren. De nieuwe prijzen zullen vanaf september gelden.

De kosten voor een Duo-abonnement, bedoeld voor twee samenwonende gebruikers, stijgen ook: van 13 euro naar 15 euro per maand. Hierdoor kunnen duo’s nog steeds voor een gereduceerd tarief van muziek genieten.

Het Family-abonnement, met ruimte voor maximaal zes gebruikers, wordt nu 18 euro per maand, een toename van 3 euro. Ook het Student-abonnement ondergaat een prijsstijging. Het abonnement gaat namelijk 6 euro per maand kosten. Dat is een stijging van 1 euro.

Volgens Spotify zijn de prijsstijgingen noodzakelijk om innovatie te ondersteunen. Het feit dat de tarieven stijgen, kwam niet als een verrassing. Tijdens een recente financiële briefing gaf CEO Daniel Ek aan dat het bedrijf klaar was om dergelijke veranderingen te implementeren. Ondanks de prijsverhogingen blijft Spotify gratis toegankelijk, zij het met beperkte functionaliteiten en reclame.

Flinke stijging in aantal abonnees Spotify

In het afgelopen kwartaal overtrof Spotify de groeiverwachtingen. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers nam toe met 27 procent tot 551 miljoen. Dit vertegenwoordigt een netto groei van 36 miljoen. Van die gebruikers hebben 220 miljoen een betaald abonnement. Daar kwamen in het recente kwartaal 10 miljoen gebruikers bij, een toename die hoger was dan de verwachte groei van Spotify.

De totale inkomsten namen met 11 procent toe op jaarbasis, en bereikten een bedrag van 3,2 miljard euro. Dit is in lijn met de voorspellingen. Ondanks de gestegen omzet is Spotify nog steeds niet winstgevend, met een nettoverlies van 112 miljoen euro.

Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Spotify.

Gerelateede artikelen over Spotify

Bron