Beste muziekstreamingdienst 2020

Het jaar 2020 is net begonnen en daarom is het interessant om te kijken welke streamingdienst de titel beste muziekstreamingdienst 2020 mag dragen.

In dit artikel behandelen wij verschillende muziekdiensten en tonen wij de voor- en nadelen op basis van onze muziekstreamingdienst vergelijker. We kijken o.a. naar de audiokwaliteit van muziekstreamingdiensten en het muziekaanbod van de streamingdiensten

Uiteindelijk onthullen wij in de conclusie de muziekdienst die de titel muziekstreamingdienst 2020 mag dragen.

Beste Muziekstreamingdiensten

In Nederland zijn er een aantal populaire muziekstreamingdienst maar welke muziekdienst is de beste van 2019. In dit artikel hebben wij de belangrijkste voordelen en nadelen per dienst opgesomd en uiteindelijk kan er maar één dienst de titel beste muziekstreamingdienst 2020 dragen.

Beste muziekstreamingdienst 2019 - Beste muziekstreamingdienst 2020

6. Juke

Juke is een muziekstreamingdienst van Nederlandse bodem en bestaat sinds juli 2017. De dienst is opgericht door Talpa Radio (Radio 538 en Sky Radio) en Mediamarkt. Sinds 2019 biedt het geen losse nummers meer aan en is het alleen te gebruiken om radio en podcasts te volgen. Hierdoor is het niet echt meer een concurrent van de andere streamingdiensten in dit artikel.

5. TIDAL

Streamingdienst TIDAL kwam in 2014 met veel bombarie op markt. De streamingdienst, die momenteel eigendom is van Jay-Z, gaat de strijd met concurrenten als Spotify en Apple Music. Maar wat zijn de voor- en nadelen van TIDAL?

Voordelen

 • HiFi-geluidskwaliteit van 1411 kbit/s
 • Exclusieve content zoals livestreams van concerten en interview met artiesten

Nadelen

 • Abonnement met hoge geluidskwaliteit kost € 19,99 p/m
 • Familie-abonnement prijziger dan concurrenten

Lees hier meer over de TIDAL streamingdienst of probeer de dienst hier uit.

4. Deezer

Deezer was een relatieve onbekende speler op de muziekstreamingmarkt, maar is sinds de samenwerking met T-mobile steeds bekender geworden in Nederland.

Voordelen

 • Hoge geluidskwaliteit. Deezer ondersteunt 320 kbit/s tijdens het streamen van muziek.
 • Integraties met veel hardware en software.

Nadelen

 • Geen videoclips beschikbaar

3. YouTube Music

In de lijst met beste muziekstreamingdiensten van Nederland kan YouTube Music natuurlijk niet ontbreken. De streamingdienst van Google is sinds augustus 2018 in Nederland beschikbaar.

Voordelen

 • Koppeling met YouTube, waardoor originele videoclips te bekijken zijn
 • Mogelijkheid om abbonement uit te breiden tot YouTube Premium, waarbij alle video’s op YouTube zonder reclame te bekijken zijn.
 • Onbeperkt gratis muziek streamen met het gratis abonnement.

Nadelen

 • Geluidskwaliteit van max 256 kbp/s. Concurrenten bieden een hogere audiokwaliteit aan.

2. Apple Music

In 2014 nam Apple het bedrijf Beats Music over. Naast de welbekende koptelefoons beschikte dit bedrijf ook over muziekstreamingdienst. Dit is feitelijk de grondlegger van het huidige Apple Music. Apple Music betrad op 30 juni 2015 de markt en is mede door de goede integratie in haar hardware in een paar jaar tijd gigantisch hard gegroeid.

Voordelen

 • Zeer goede integratie in Apple hardware, zoals Apple TV, iPhones, iPads en de Apple computers.
 • Gehele iTunes-bibliotheek ook te beluisteren via Apple Music.
 • Grootste aanbod muziek van alle muziekstreamingdiensten op de markt.

Nadelen

 • Korte proef periode. De dienst is maar 3 maanden gratis uit te proberen.
 • Geluidskwaliteit max 256 kbp/s. Concurrent bieden hogere audiokwaliteit aan.
 • De goede integratie met Apple hardware is een pluspunt, maar hier tegenover staat dat ze deze integraties missen bij andere hardware.
beste muziekstreamingdienst 2020 - beste muziekstreamingdienst spotify
Muziek streamen via Spotify op je gewenste apparaat

1. Spotify

Spotify is zeer waarschijnlijk de bekendste muziekstreamingdienst in Nederland, maar is het ondanks deze bekendheid wel de beste aanbieder in Nederland.

Voordelen

 • Hoge geluidskwaliteit. Spotify ondersteunt 320 kbit/s tijdens het streamen van muziek.
 • Het vinden van nieuwe interessante muziek. Via algoritmes op basis van je luistergeschiedenis is Spotify in staat je muziek aan te bieden die je zeer waarschijnlijk kan waarderen.
 • Spotify beschikt over een gratis versie, waarmee onbeperkt gratis gebruikgemaakt kan worden van de muziekdienst in ruil voor reclames.
 • Integraties met de meeste hardware en software.
 • Ook luisterboeken beschikbaar.

Nadelen

 • Spotify ligt met enkele artiesten in de clinch omdat zij beweren te weinig geld te krijgen voor het streamen van hun muziek. Door dit conflict zijn en waren enkele artiesten niet beschikbaar op Spotify.

Beste Muziekstreamingdienst 2020

Welke aanbieder gaat er met de titel ‘Beste Muziekstreamingdienst 2020’ vandoor? Op basis van de bovenstaande voor- en nadelen kunnen we concluderen dat Apple Music en Spotify op dit moment de meest interessante muziekdiensten zijn. Al bieden diensten als YouTube Music en TIDAL ook enkele interessante voordelen.

Spotify is ook nog steeds de meest populaire muziekstreamingdienst in Nederland. De streamingdienst is, volgens onderzoek van Telecompaper, in Nederland op maar liefst 40% van de smartphones geïnstalleerd. Spotify wordt op grote afstand gevolgd door Apple Music (4%), Deezer (2%) en Napster (1%).

Wel geven wij een kleine voorkeur aan Spotify, aangezien die over veel meer integraties met hardware beschikt en op meer besturingssystemen te gebruiken is. Apple Music is voor iemand die alleen maar over Apple producten beschikt een echter aanrader. Kortom, Spotify wint de titel ‘Beste Muziekstreamingdienst 2020’.

Bepaal zelf de beste muziekstreamingdienst

Om een goed beeld te geven van de Nederlandse muziekstreamingdienst markt zijn we erg benieuwd naar jouw mening. Welke dienst gebruik jij? En welke streamingdienst is volgens jou de beste van Nederland? Vul de enquête in en help ons mee.

Vergelijk alle muziekstreamingdiensten hier. 

Jelco Haverkamp

 

 

Een reactie plaatsen