Viaplay haalt ook uitzendrechten hockey binnen

Vorige week maakte Viaplay bekend de uitzendrechten van LIV Golf binnen te hebben gehaald. Vandaag maakt de streamingdienst bekend de exclusieve uitzendrechten van de Nederlandse tophockey divisies te hebben bemachtigd.

Vanaf september zijn via Viaplay de wedstrijden van de Tulp Hoofdklasse heren en Hoofdklasse dames te bekijken. Het gaat om bijna 300 wedstrijden per seizoen. De wedstrijden worden vrijwel allemaal voorzien van Nederlandstalig commentaar. Het is onbekend hoeveel de Zweedse streamingdienst voor de uitzendrechten heeft betaald. Tot en met het afgelopen seizoen werden de hockeywedstrijden uitgezonden via Ziggo Sport.

“Onze samenwerking met Viaplay betekent dat alle wedstrijden van de Hoofdklasse live zullen worden uitgezonden met hoogwaardige productiewaarden. Dit sluit perfect aan bij onze doelstelling om de kwaliteit van het topveldhockey in Nederland continu te verbeteren, verdere professionalisering van de Hoofdklasse te stimuleren en de fanbase van de veldhockeyers te vergroten.”
Tjeerd Boven, President HHcv

Daarnaast zijn er met de NOS afspraken gemaakt over het live uitzenden van enkele Hoofdklasse-wedstrijden. De samenvattingen van de wedstrijden zullen ook bij de NOS te zien blijven.

Lees hier meer over het sportaanbod van Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay