Voorlopig geen Nederlandse films en series op HBO Max

Warner Bros Discovery gaat niet langer originele films en series produceren voor HBO Max in Nederland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Turkije. De beslissing komt voort uit dat het bedrijf werkt een nieuwe strategie voor de streamingdienst.

In eerste instantie was het wel de bedoeling dat er Nederlandstalige HBO Originals op de streamingdienst zouden komen. De beslissing om de stoppen met de lokale content levert het bedrijf een besparing van maar liefst 3 miljard dollar op. De mogelijke fusie of combinatie met de streamingdienst Discovery Plus is onderdeel van de nieuwe strategie.

Ondanks het stopzetten van de Nederlandse HBO Originals blijft de betrokkenheid in de Nederlandse markt hetzelfde, aldus de streamingdienst. Producties die al in ontwikkeling zijn worden zeer waarschijnlijk gewoon beschikbaar op HBO Max of worden verkocht aan andere platformen.

1 mei dit jaar werd de eerste Nederlandse HBO Max productie aangekondigd, namelijk FBoy Island. Het ging hier om een Nederlandse versie van het Amerikaanse programma en zal worden gepresenteerd door Lisa Loeb. Het is onduidelijk of we FBoy Island nog in Nederland op HBO Max gaan zien.

Gerelateerde artikelen over HBO Max

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp