Viaplay stop met jaarabonnementen

Geschatte leestijd: 1 minuut

Viaplay heeft een strategische keuze gemaakt door de jaarabonnementen in de ban te doen. Het streamingplatform heeft aan de website Streamwijzer laten weten dat het zich vanaf nu volledig zal richten op maandabonnementen.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat huidige jaarabonnementen blijven lopen tot hun oorspronkelijke einddatum. Na afloop van deze termijn worden ze automatisch omgezet in een maandelijkse betalingsregeling, met de dan geldende prijs van € 15,99 per maand.

Deze beslissing heeft ook gevolgen voor de prijsstructuur van het platform. De voormalige jaarabonnementen boden klanten een korting van 12,5%, wat neerkwam op een jaarlijkse besparing van 24 euro. In feite kregen klanten dus 12 maanden toegang voor de kosten van slechts 10,5 maanden. Deze meer voordelige optie is nu van de baan, wat betekent dat alle abonnees voortaan het standaard maandtarief zullen betalen.

Met deze verandering benadrukt Viaplay zijn focus op flexibele maandabonnementen, ondanks het wegvallen van de financiële voordelen die het jaarabonnement bood. Lees hier meer over de streamingdienst Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay