Winnaars Storytel Awards 2023 bekend

Geschatte leestijd: 2 minuten

De Storytel Awards 2023 zijn onlangs uitgereikt en ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold.’, geschreven en ingesproken door Israel van Dorsten, heeft de prijs voor het beste luisterboek gewonnen.

De Storytel Awards, die jaarlijks worden gehouden, zijn bedoeld om luisterboeken en hun makers te erkennen en te waarderen. Dit jaar werd ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold.”, een non-fictie boek over de opmerkelijke zaak van een Nederlands gezin dat jarenlang verborgen en geïsoleerd leefde, uitgeroepen tot het beste luisterboek.

Naast ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold.” viel ook het luisterboek Spoorloos – deel 1 van Suzanne Vermeer in de prijzen. Het boek won de award Beste Storytel Original. Donna Vrijhof won de award voor beste voorlezer, Jan Meng won de Lifetime Achievement award en Audrey Bolder ging met de opkomend talent Award aan de haal.

Alle Storytel Awards 2023

  • Beste Luisterboek: Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold. – Israel van Dorsten
  • Beste Storytel Original: Spoorloos – deel 1 – Suzanne Vermeer
  • Beste Voorlezer: Donna Vrijhof
  • Lifetime Achievement: Jan Meng
  • Opkomend Talent: Audrey Bolder

De Storytel Awards benadrukken het groeiende belang van luisterboeken en de impact die ze hebben op het lees- en luistergedrag van mensen. Met de toenemende populariteit van luisterboeken en platforms zoals Storytel, zullen deze prijzen waarschijnlijk nog belangrijker worden in de toekomst. Ze bieden niet alleen erkenning voor auteurs en stemacteurs, maar zorgen er ook voor dat luisterboeken de aandacht krijgen die ze verdienen binnen de literaire wereld.

Lees hier meer over Storytel.

Gerelateerde artikelen over Storytel

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp