Apple Music Classical is gearriveerd

Apple heeft afgelopen dinsdag Apple Music Classical geïntroduceerd, een nieuw platform dat zich uitsluitend toelegt op klassieke muziek. Het nieuwe muziekplatform komt voor uit de overname van het Nederlandse Primephonic in augustus 2021.

Dit nieuwe platform is een antwoord op de groeiende vraag naar hoogwaardige klassieke muziek in digitale formaten en biedt gebruikers een uitgebreide catalogus van klassieke werken, een verbeterde geluidskwaliteit en een reeks educatieve hulpmiddelen.

Apple Music Classical bevat een uitgebreide verzameling klassieke muziek, waaronder zeldzame opnames, remasters en exclusieve uitvoeringen. Bovendien biedt het platform deskundige curatie van toonaangevende muziekkenners, die luisteraars helpen bij het verkennen van de diepte en breedte van het klassieke muziekgenre.

Een van de belangrijkste kenmerken van Apple Music Classical is de integratie van Lossless Audio en Dolby Atmos. Deze geavanceerde technologieën zorgen voor een meeslepende luisterervaring en een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, waardoor gebruikers het gevoel krijgen dat ze live in een concertzaal aanwezig zijn.

Meer dan muziek

Om zowel nieuwe als ervaren klassieke muziekliefhebbers te bedienen, biedt Apple Music Classical ook een reeks educatieve hulpmiddelen en bronnen. Deze omvatten inleidende cursussen, achtergrondinformatie over componisten en werken, en toegang tot interviews met artiesten en experts in het veld. Daarnaast zijn er afspeellijsten beschikbaar die zijn samengesteld op basis van stemming, tijdperk en componist, zodat gebruikers eenvoudig kunnen navigeren door de uitgebreide catalogus.

Apple Music Classical is nu beschikbaar als onderdeel van het Apple Music abonnement zonder extra kosten. Het standaard Apple Music-abonnement kost € 10,99 per maand. Apple Music Classical is nu als app in de Apple App Store te downloaden.

Met de introductie van Apple Music Classical bevestigt Apple zijn inzet voor het ondersteunen van klassieke muziek en het bieden van een hoogwaardige luisterervaring voor gebruikers over de hele wereld. Lees hier meer over de muziekstreamingdienst Apple Music.

Gerelateerde artikelen over Apple Music