Films voor de Zomervakantie: De Beste Films Voor Een Geweldige Vakantie

Geschatte leestijd: 10 minuten

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om plannen te maken om de vakantieperiode op de best mogelijke manier door te brengen.

Een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de vakantie is door het kijken van films. Of het nu gaat om lachen, huilen, spanning of sensatie, er is altijd wel een film die past bij jouw stemming.

In dit artikel delen we een aantal van de 10 beste films voor de zomervakantie, zodat je je vakantie nog beter kunt maken. Als bonus nog 5 zomervakantie films voor kinderen.

10 Beste films voor de zomervakantie

Films zijn een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd. Als je op zoek bent naar de perfecte film om te kijken tijdens de zomervakantie, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Hieronder vind je een lijst van de 10 beste films voor de zomervakantie die je niet mag missen.

1. Mamma Mia

Mamma Mia is een musicalfilm die zich afspeelt op een Grieks eiland en vol zit met de hitnummers van ABBA. Het verhaal gaat over een moeder en dochter die zich voorbereiden op de bruiloft van de dochter. Een geweldige film voor een avondje met vrienden of familie tijdens de zomervakantie.

Beschikbaar op streamingdiensten Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

2. The Beach

The Beach is een film over een jonge Amerikaan die op zoek gaat naar het paradijselijke eiland genaamd “The Beach” in Thailand. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Garland en is een spannende avonturenfilm die je zeker niet wilt missen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

3. Jaws

Jaws is een klassieke film over een grote witte haai die voor paniek zorgt in een klein dorpje aan de kust. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar wat spanning tijdens hun vakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Amazon Prime Video en SkyShowtime.

4. The Notebook

The Notebook is een romantische film die je doet huilen. Het verhaal gaat over een jong koppel dat verliefd wordt in de jaren 40, maar vanwege de sociale druk uiteen wordt gedreven. Een geweldige zomervakantie film om te kijken met je geliefde.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

5. The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty is een film over een man die ontsnapt aan zijn saaie leven door middel van dagdromen. Hij gaat op een epische reis om de wereld te verkennen en vindt zichzelf onderweg. Een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie en avontuur.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

6. Grease

Grease is een klassieke musicalfilm uit de jaren 70 met hits als “Summer Nights” en “Greased Lightnin'”. Het verhaal gaat over een stel tieners die verliefd worden tijdens de zomervakantie en hun avonturen op school. Een geweldige film voor een avondje met vrienden of familie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, NLZiet en SkyShowtime.

7. Dirty Dancing

Dirty Dancing is een romantische film uit de jaren 80 over een tienermeisje dat verliefd wordt op haar dansinstructeur tijdens een vakantie in een resort. De film staat bekend om zijn geweldige dansscènes en is een geweldige keuze voor een avondje met je geliefde tijdens de zomervakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, NLZiet en SkyShowtime.

8. Jurassic Park

Jurassic Park is een spannende avonturenfilm over een prehistorisch themapark waarin dinosauriërs tot leven komen. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en is een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar wat spanning tijdens hun vakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Netflix, Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

9. The Lion King

The Lion King is een klassieke animatiefilm van Disney over de leeuwenkoning Simba die zijn rechtmatige plek als koning van de savanne terugvindt. De film is geschikt voor jong en oud en is een geweldige keuze voor een gezellige avond met het hele gezin.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

10. The Hangover

The Hangover is een hilarische komedie over een groep vrienden die wakker worden met een kater en geen idee hebben wat er is gebeurd tijdens hun vrijgezellenfeest in Las Vegas. Een geweldige keuze voor een avondje met vrienden tijdens de zomervakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Videoland en Viaplay.

De leukste zomervakantie films voor kinderen

Als de zomervakantie begint, is het tijd voor kinderen om te ontspannen en plezier te maken. Een geweldige manier om te genieten van de vakantie is door het kijken van films. Van avontuurlijke animatiefilms tot magische verhalen en spannende actiefilms, er is altijd wel een film die past bij de interesses van jouw kinderen.

Hieronder vind je enkele van de beste zomervakantiefilms voor kinderen die je niet mag missen.

kinderfilms zomervakantie - zomervakantie films voor kinderen - beste kinderfilms voor de zomer

1. Finding Nemo

Finding Nemo is een animatiefilm van Disney en Pixar over een clownvis genaamd Nemo die wordt gevangen en naar een aquarium wordt gebracht. Zijn vader Marlin gaat op een epische reis om zijn zoon terug te vinden. Een geweldige film voor de hele familie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

2. The Incredibles

The Incredibles is een animatiefilm van Pixar over een gezin van superhelden dat gedwongen wordt om zich te verbergen, maar uiteindelijk weer samenkomt om de wereld te redden. Een geweldige film voor kinderen die van actie houden.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

3. Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen is de eerste film van de Harry Potter-franchise en is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling. Het verhaal gaat over een jonge tovenaar genaamd Harry Potter die ontdekt dat hij een tovenaar is en naar een magische school gaat. Een geweldige film voor kinderen die van magie houden. Uiteraard is het leuk om alle films tijdens de zomervakantie te bekijken.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

4. Moana

Moana is een animatiefilm van Disney over een Polynesische prinses die op een avontuurlijke reis gaat om haar volk te redden en de oceaan te beschermen. Een geweldige film voor kinderen die houden van avontuur en zang. Daarnaast past deze film lekker bij het hopelijk zomerse weer van de zomervakantie.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

5. Coco

Coco is een animatiefilm van Pixar over de Mexicaanse Dag van de Doden. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Miguel die op zoek gaat naar zijn muzikale held Ernesto de la Cruz in het Land van de Doden. Een geweldige film voor kinderen die houden van muziek, avontuur en het ontdekken van andere culturen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

Disney+: dé plek voor zomervakantie films voor kinderen

Zoals uit de vijf films hierboven blijkt is de streamingdienst Disney+ dé plek voor leuke films voor kinderen tijdens de zomervakantie. De streamingdienst biedt vele leuke films uit de studio’s van Walt Disney en Pixar Animation Studios. Op dit moment biedt de streamingdienst een leuke aanbieding waarbij met een jaarabonnement niet voor 12, maar voor slechts 10 maanden betaald. Profiteer hier van de aanbieding.

Vergelijk video on demand aanbieders met zomervakantiefilms

Naast het aanbod van films voor de zomervakantie verschillen de streamingdienst nog meer van elkaar. Daarom is het interessant om de verschillen tussen deze streamingdiensten te vergelijken en zo de ideale filmselectie voor de zomervakantie te ontdekken.

Vergelijk video on demand aanbieders

beste zomervakantie films - romantische films voor de zomervakantie - vakantiefilms

Veelgestelde vragen over films voor de zomervakantie

Wat zijn de beste films voor een romantische avond tijdens de zomervakantie?

Als je op zoek bent naar een romantische film voor een avondje met je geliefde, dan zijn The Notebook en Dirty Dancing geweldige opties.

Welke film moet ik kijken als ik op zoek ben naar spanning tijdens mijn vakantie?

Jaws is een klassieke film die voor de nodige spanning kan zorgen tijdens je vakantie. De film gaat over een grote witte haai die voor paniek zorgt in een klein dorpje aan de kust.

Welke films zijn geschikt voor een avondje met vrienden tijdens de zomervakantie?

Voor een gezellige avond met vrienden tijdens de zomervakantie zijn Grease en The Hangover geweldige opties. Grease is een klassieke musicalfilm met hitnummers die iedereen kent, terwijl The Hangover een hilarische komedie is die zorgt voor de nodige lachbuien.

Welke films zijn geschikt voor het hele gezin tijdens de zomervakantie?

Als je op zoek bent naar films die geschikt zijn voor het hele gezin tijdens de zomervakantie, dan zijn The Lion King en Jurassic Park geweldige opties. The Lion King is een animatiefilm die geschikt is voor jong en oud, terwijl Jurassic Park een spannende avonturenfilm is die de hele familie zal vermaken.

Welke films zijn geschikt voor een avondje alleen tijdens de zomervakantie?

Als je op zoek bent naar films voor een avondje alleen tijdens de zomervakantie, dan zijn The Secret Life of Walter Mitty en The Beach geweldige opties. Beide films zijn inspirerend en avontuurlijk en zullen je zeker vermaken.

Wat is de beste manier om deze films te bekijken tijdens de zomervakantie?

De beste manier om deze films te bekijken tijdens de zomervakantie is natuurlijk buiten, in de tuin of op het balkon, onder het genot van een lekker drankje en wat lekkere snacks. Zo maak je van het kijken van een film een echte beleving.

Wanneer begint de zomervakantie?

De zomervakantie in Nederland begint elk jaar in juli of augustus, afhankelijk van de regio waarin je woont. De exacte data verschillen per regio en schooljaar, maar over het algemeen duurt de zomervakantie ongeveer zes weken. Voor specifieke data kun je het beste kijken op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gerelateerde artikelen