De Top 20 Beste Fantasy Films: Een Magische Filmervaring

Geschatte leestijd: 11 minuten

Hou je ervan om jezelf onder te dompelen in een wereld van magie, mythische wezens en epische gevechten? Dan moet je zeker een fantasy film bekijken!

Fantasy films hebben een grote schare fans over de hele wereld. Het genre biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur, magie en ongelooflijke verhalen. De beste fantasy films zijn films combineren deze elementen op een ongeëvenaarde manier en je meenemen op een reis die je nooit zult vergeten.

In dit artikel zullen we enkele van de beste fantasy films ooit gemaakt bespreken. Van de epische trilogieën van Lord of the Rings en The Hobbit tot de magische wereld van Harry Potter, we hebben ze allemaal hier voor je op een rijtje gezet. Dus ga er lekker voor zitten en laat je meeslepen in de wereld van fantasy films.

Beste fantasy films - top 10 fantasy films

Beste 20 fantasy films die je niet mag missen

Als het gaat om fantasy films, is er zoveel om uit te kiezen. Maar we hebben een lijst samengesteld van de beste fantasy films die je absoluut niet mag missen.

1. Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)

De eerste film in de Harry Potter-franchise is een klassieker geworden en heeft een hele generatie kinderen (en volwassenen) geïntroduceerd in de wereld van tovenarij en magie. De film volgt de jonge tovenaar Harry Potter terwijl hij voor het eerst naar de tovenaarsschool Hogwarts gaat en zijn avonturen daar. Met een charismatische cast en een boeiend verhaal is Harry Potter en de Steen der Wijzen een must-see voor alle fantasy fans.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

2. Lord of the Rings-trilogie

De Lord of the Rings-trilogie, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, is een meesterwerk van regisseur Peter Jackson. De fantasy films zijn een episch avontuur dat zich afspeelt in de fictieve wereld van Midden-aarde. De trilogie, bestaande uit The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King, volgt de reis van hobbit Frodo Baggins terwijl hij een magische ring draagt die vernietigd moet worden om de duistere heer Sauron te verslaan.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Amazon Prime Video en HBO Max.

3. Pan’s Labyrinth (2006)

Deze Spaanse film van regisseur Guillermo del Toro is een prachtige mix van fantasie en horror. Het verhaal volgt een jong meisje genaamd Ofelia tijdens de Spaanse Burgeroorlog terwijl ze vlucht in een fantasiewereld die vol zit met mythische wezens en gevaarlijke uitdagingen. Met een betoverende visuele stijl en een diepgaand verhaal, is Pan’s Labyrinth een film die je niet mag missen.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, NPO Plus en CineMember.

4. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Gebaseerd op het gelijknamige boek van C.S. Lewis, volgt deze film het verhaal van vier broers en zussen die een mysterieuze kledingkast ontdekken die leidt naar het magische land van Narnia. Daar ontdekken ze dat Narnia is betoverd door de boze Witte Heks en dat zij de enigen zijn die het land kunnen redden. Met een meeslepend verhaal en een prachtige visuele stijl is The Chronicles of Narnia een fantastische fantasy film.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

5. The Princess Bride (1987)

Deze klassieke film is een romantische en avontuurlijke kijk op het genre van de fantasiefilm. Het verhaal volgt Westley terwijl hij op een zoektocht gaat om zijn ware liefde, Princess Buttercup, te redden van een boze prins. Met iconische personages en een onvergetelijk verhaal is The Princess Bride een must-see voor alle fantasy fans.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Amazon Prime Video.

6. Labyrinth (1986)

Labyrinth is een echte cultklassieker van regisseur Jim Henson. De fantasiefilm volgt het verhaal van Sarah, een tienermeisje dat per ongeluk haar babybroertje aan de Goblin Koning verkoopt en hem terug moet zien te krijgen door een mysterieus labyrint te doorkruisen. Met een unieke visuele stijl en een charismatische prestatie van David Bowie als de Goblin Koning, is Labyrinth een fantastische fantasy film.

Beschikbaar op de streamingdienst HBO Max.

7. The Dark Crystal (1982)

Deze fantasy film van Jim Henson en Frank Oz is een visueel meesterwerk. De film speelt zich af in een mystieke wereld van wezens en magie en vertelt het verhaal van een jonge Gelfling die zijn wereld moet redden van de kwaadaardige Skeksis.

Beschikbaar op de streamingdienst Pathé Thuis.

8. Willow (1988)

Willow is een klassieke fantasiefilm, geregisseerd door Ron Howard en geproduceerd door George Lucas. De film volgt de reis van een boer die een baby moet beschermen tegen een kwaadaardige koningin. Met indrukwekkende special effects en een charmante cast van personages is deze film een must voor elke fantasy-fan.

Beschikbaar op de streamingdienst Disney+.

9. De Hobbit-trilogie (2012-2014)

Peter Jackson keert terug naar Midden-aarde met deze trilogie die gebaseerd is op het boek van J.R.R. Tolkien. Het verhaal volgt Bilbo Baggins en zijn reisgenoten op hun avontuurlijke reis om de Lonely Mountain te bereiken en de draak Smaug te verslaan.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Videoland.

10. Avatar (2009)

Deze baanbrekende film van James Cameron is een visueel spektakel dat zich afspeelt op de maan Pandora, waar de inheemse Na’vi-stam wordt bedreigd door de menselijke kolonisten die op zoek zijn naar een waardevol mineraal. Met indrukwekkende 3D-effecten en een meeslepende verhaallijn is Avatar een echte must-see.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

11. Stardust (2007)

Stadust is een avontuurlijke fantasy film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, volgt de reis van Tristan Thorn om een gevallen ster te vinden en te bewijzen aan zijn geliefde dat hij van haar houdt. Met een charismatische cast en een betoverende wereld is Stardust een heerlijk romantische en avontuurlijke film.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en SkyShowtime.

12. Edward Scissorhands (1990)

Deze klassieker van Tim Burton vertelt het verhaal van Edward, een man met scharen als handen die door een excentrieke uitvinder werd gecreëerd. Als Edward wordt geïntroduceerd in de samenleving, wordt hij al snel een buitenstaander en worstelt hij om zijn plaats te vinden. Met een verbluffende visuele stijl en een krachtige prestatie van Johnny Depp in de hoofdrol is Edward Scissorhands een unieke fantasiefilm.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

13. The NeverEnding Story (1984)

Het verhaal van deze gaat over een jongen, genaamd Bastian, die een boek leest en wordt meegesleept in een wereld vol avontuur en gevaar. Met een betoverende wereld vol fantasierijke wezens en een onvergetelijke soundtrack is The NeverEnding Story een klassieker die nog steeds een plek heeft in de harten van fantasy fans.

Beschikbaar op de streamingdienst Pathé Thuis.

14. The Princess and the Frog (2009)

Deze animatiefilm van Disney geeft een moderne draai aan het klassieke sprookje van De Kikkerkoning. Het volgt Tiana, een harde werker die droomt van het openen van haar eigen restaurant, en de prins Naveen, die door een boze tovenaar in een kikker is veranderd. Met geweldige muziek en een levendige weergave van het New Orleans van de jaren ’20 is The Princess and the Frog een must-see voor fans van animatie en fantasy.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

15. Maleficent (2014)

Deze hervertelling van het sprookje van Doornroosje, vertelt het verhaal van de boze fee Maleficent, gespeeld door Angelina Jolie. We zien hoe Maleficent in haar jeugd een bondgenoot was van de koning en hoe haar leven verandert als ze wordt verraden en haar vleugels worden afgenomen. Met indrukwekkende visuele effecten en een krachtige prestatie van Jolie is Maleficent een prachtige fantasiefilm.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

16. The Dark Knight (2008)

The Dark Knight, van regisseur Christopher Nolan, is niet traditionele fantasy film, maar het bevat elementen van het genre en wordt beschouwd als een van de beste superheldenfilms ooit gemaakt. Met een indrukwekkende prestatie van Heath Ledger als de Joker en een donker en meeslepend verhaal is The Dark Knight een absolute must-see.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

17. The Shape of Water (2017)

Deze Oscar-winnende film van Guillermo del Toro is een fantasierijke en hartverwarmende kijk op het genre van de fantasiefilm. Het volgt de relatie tussen een stille schoonmaakster en een mysterieus amfibisch wezen dat wordt vastgehouden in een geheime overheidslaboratorium. Met een prachtige visuele stijl en een verhaal dat het hart raakt, is The Shape of Water een echte aanrader.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Disney+.

18. The Wizard of Oz

The Wizard of Oz vertelt het verhaal van Dorothy. Dorothy is een meisje dat door een tornado in het Land van Oz terechtkomt. Ze moet op zoek naar de Wizard of Oz om weer terug naar huis te kunnen keren. Met iconische liedjes en personages, is The Wizard of Oz een tijdloze fantasiefilm die nog steeds wordt genoten door generaties.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

19. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

In deze lijst was al een plekje voor het eerste deel van de Harry Potter-serie ingeruimd, maar ook de Fantastic Beasts and Where to Find Them mag niet ontbreken. Deze fantasy film is een spin-off Harry Potter en is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling. De film volgt de avonturen van Newt Scamander, een magizoöloog die in New York arriveert met een koffer vol magische wezens.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en HBO Max.

20. The Green Mile (1999)

The Green Mile, gebaseerd op het boek van Stephen King, volgt het verhaal van Paul Edgecomb, een gevangenbewaarder in de jaren 30. Paul ontwikkelt een bijzondere band met een ter dood veroordeelde gevangene genaamd John Coffey, die beschikt over bovennatuurlijke gaven. Met een sterke cast, waaronder Tom Hanks en Michael Clarke Duncan, en een ontroerend verhaal over hoop en menselijkheid, is The Green Mile een meesterwerk in het genre van de fantasy drama. De film neemt je mee op een emotionele reis en laat je achter met een gevoel van ontzag en verwondering.

Beschikbaar op de streamingdiensten Pathé Thuis en Videoland.

Fantasy films bieden een ontsnapping aan de realiteit en laten ons dromen van een wereld vol magie, avontuur en fantasierijke wezens. Deze films hebben ons betoverd met hun meeslepende verhalen, iconische personages en verbluffende visuele effecten. Of je nu een die-hard fan bent of net begint met het verkennen van het genre, er is voor iedereen wel iets te vinden in deze lijst van de 20 beste fantasy films. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de fantasie en geniet van deze geweldige films!

Vergelijk streamingendiensten met de beste fantasy films

In het lijstje hierboven komen vele streamingdiensten aanbod, maar naast het aanbod zijn er veel meer verschillen tussen deze video on demand services. Daarom hebben wij een vergelijker ontwikkeld, waarmee de verschillen tussen de aanbieders qua kosten, integraties, apps en meer te vinden zijn.

Vergelijk film streamingdiensten

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste fantasy films?

De beste fantasy films zijn degenen die ons meenemen naar een andere wereld en ons daar betoveren met hun verhalen en personages. Enkele van de beste fantasy films zijn The Lord of the Rings Trilogy, Harry Potter en de Steen der Wijzen, en Pan’s Labyrinth.

Wat maakt een goede fantasy film?

Een goede fantasy film heeft meeslepende personages, een boeiend verhaal, en een visueel indrukwekkende wereld vol fantasierijke wezens. Het combineert elementen van avontuur, magie en romantiek om ons te laten ontsnappen naar een andere wereld.

Waarom zijn fantasy films zo populair?

Fantasy films zijn populair omdat ze ons meenemen naar een andere wereld en ons daar laten dromen en fantaseren. Ze bieden een ontsnapping aan de dagelijkse sleur en laten ons geloven dat er meer is in het leven dan wat we in ons dagelijks leven zien. Fantasy films hebben ook de mogelijkheid om complexe thema’s en problemen te verkennen door middel van symboliek en allegorie.

Wat zijn de beste fantasy franchises?

Enkele van de beste fantasy franchises zijn de Harry Potter-serie, de Lord of the Rings-trilogie en de Star Wars-saga.

Waar kan ik deze beste fantasy films bekijken?

Deze films zijn beschikbaar op verschillende streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Sommige films zijn ook te huur of te koop op platforms zoals Pathé Thuis.

Gerelateerde artikelen