Waar kan ik live tennis kijken?

In de tenniswereld zijn er verschillende toernooien. De uitzendrechten van deze toernooien worden vaak los van elkaar verkocht, waardoor tennis bij verschillende aanbieders in Nederland bekeken kan worden.

In het overzicht hieronder is inzichtelijk via welke aanbieders live tennis gekeken kan worden.

Uitzendrechten tennis: live tennis kijken

Welke tenniswedstrijden zijn waar te kijken? Ontdek het in het onderstaande overzicht.

Grand Slams live kijken

De Grand Slam-toernooien, ook wel majors genoemd, zijn ’s werelds vier belangrijkste jaarlijkse professionele tennistoernooien. Zij bieden de meeste rankingpunten, prijzengeld, aandacht van het publiek en de media en de beste tennisser zijn actief op deze toernooien.

De vier toernooien zijn de Australian Open, Wimbledon, Roland Garros en de US open. Deze Grand Slams zijn live via Discovery Plus te bekijken. De uitzendrechten van Grand Slams worden als bundel verkocht.

ATP Tour live kijken

De ATP Tour, ofwel de Association of Tennis Professionals Tour, is het belangrijkste professionele tenniscircuit voor mannelijke spelers wereldwijd. Het werd opgericht in 1990 ter vervanging van de Grand Prix Tennis Circuit en de World Championship Tennis Circuit.

De ATP Tour biedt een indrukwekkend scala aan toernooien die over de hele wereld worden gespeeld, waaronder Grand Slam-toernooien, ATP Masters 1000, ATP 500 en ATP 250-toernooien. Elk van deze categorieën is bepalend voor het aantal rankingpunten dat spelers kunnen verdienen door deel te nemen aan deze toernooien.

Buiten de Grand Slams om worden de wedstrijden van de ATP Tour live via Ziggo Sport uitgezonden.

Andere sporten live kijken

Veelgestelde vragen over tennis live kijken

Waar kijk je in Nederland tennis?

In Nederland worden de meeste tenniswedstrijden live uitgezonden via Ziggo Sport. Grand Slams zijn echter via de streamingdienst Discovery Plus te bekijken.

Waar kan ik Grand Slams live kijken?

In Nederland heeft Eurosport de uitzendrechten van Grand Slams in haar bezit. Hierdoor zijn de Grand Slams via de streamingdienst Discovery Plus te kijken.

Waar kan ik de ATP Tour live kijken?

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de ATP Tour.

Waar live Wimbledon kijken?

In Nederland zijn alle Grand Slams, dus ook Wimbledon, via de streamingdienst Discovery Plus te bekijken.