Waar kan ik live golf kijken?

De sport golf is de laatste jaren enorm in opmars. Ook de professionele tak van de sport ontwikkelt zich door. Na de organisatie PGA maakte in 2022 ook de organisatie LIV zijn intreden tot de golf wereld.

In het overzicht hieronder is inzichtelijk via welke aanbieders live golf gekeken kan worden.

Uitzendrechten golf: live golfkijken

Welke golfwedstrijden zijn waar te kijken? Ontdek het in het onderstaande overzicht.

Golf Majors live kijken

De golf Majors zijn de vier belangrijkste professionele golftoernooien in de wereld, vergelijkbaar met de Grand Slam-toernoeien in tennis. De vier majors The Masters, The Open, het US Open en het PGA Championship. Traditioneel gezien wordt het golftoernooi The Masters als eerste in het jaar georganiseerd en wordt zeker door de Amerikanen als belangrijkste toernooi gezien. In het vrouwen golf zijn er zelfs vijf majors per jaar.

Naast de deze majors zijn er nog tal van andere toernooien, denk aan The Players, World Golf Championships, de Presidents Cup en de PGA Tour. Daarnaast heeft de organisatie LIV Golf haar intreden gemaakt. LIV Golf organiseert ook jaarlijks enkele golftoernooien.

LIV Golf kijken

De LIV Golf Competitie is een prestigieus toernooi. Golfers van over de hele wereld nemen deel. Verschillende uitdagende golfbanen worden gebruikt. De competitie bevordert sportiviteit en fair play. Vernieuwende technologieën worden geïntroduceerd.

De uitzendrechten van de golfwedstrijden zijn bij verschillende aanbieders terug te vinden. In Nederland beschikt Ziggo Sport over het uitgebreidste golfaanbod, maar ook zijn er wedstrijden via Discovery Plus en Viaplay te kijken. Viaplay heeft uitzendrechten van LIV Golf bemachtigd en de Major de US Open.

Ziggo Sport de plek voor golf

Ziggo Sport biedt in Nederland de meeste golftoernooien en -competities aan. O.a. drie van de vier majors, Ryder Cup en de PGA Tour zijn via de betaalzender te volgen.

Andere sporten live kijken

Nieuws over golf

Live Ryder Cup 2023 kijken in Nederland

Vanaf 29 september 2023 is de Ryder Cup weer te kijken. Twaalf Europese golfers nemen het op tegen twaalf Amerikaanse golfers.

Veelgestelde vragen over golf kijken

Waar kan ik de golf majors live kijken?

In Nederland heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van de vier golf majors in handen. De The Masters, The Open, het US Open en het PGA Championship zijn dus via Ziggo Sport live te volgen.

Waar kan ik de PGA Tour live kijken?

Discovery Plus beschikt over de uitzendrechten van alle golfwedstrijden uit de PGA Tour. Toch zijn enkele wedstrijden de PGA Tour ook via Ziggo Sport te kijken.

Waar kan ik LIV Golf kijken?

De golfcompetitie LIV Golf wordt in Nederland uitgezonden bij de streamingdienst Viaplay.