Waar kan ik live golf kijken?

De sport golf is de laatste jaren enorm in opmars. Ook de professionele tak van de sport ontwikkelt zich door. Na de organisatie PGA maakte in 2022 ook de organisatie LIV zijn intreden tot de golf wereld.

In het overzicht hieronder is inzichtelijk via welke aanbieders live golf gekeken kan worden.

Uitzendrechten golf: live golfkijken

Welke tenniswedstrijden zijn waar te kijken? Ontdek het in het onderstaande overzicht.

Golf Majors live kijken

De golf Majors zijn de vier belangrijkste professionele golftoernooien in de wereld, vergelijkbaar met de Grand Slam-toernoeien in tennis. De vier majors The Masters, The Open, het US Open en het PGA Championship. Traditioneel gezien wordt het golftoernooi The Masters als eerste in het jaar georganiseerd en wordt zeker door de Amerikanen als belangrijkste toernooi gezien. In het vrouwen golf zijn er zelfs vijf majors per jaar.

Naast de deze majors zijn er nog tal van andere toernooien, denk aan The Players, World Golf Championships, de Presidents Cup en de PGA Tour. Daarnaast heeft de organisatie LIV Golf haar intreden gemaakt. LIV Golf organiseert ook jaarlijks enkele golftoernooien.

De uitzendrechten van de golfwedstrijden zijn bij verschillende aanbieders terug te vinden. In Nederland beschikt Ziggo Sport over het uitgebreidste golfaanbod, maar ook zijn er wedstrijden via Discovery Plus en Viaplay te kijken. Viaplay heeft uitzendrechten van LIV Golf bemachtigd.

Andere sporten live kijken

Veelgestelde vragen over tennis kijken

Waar kan ik de golf majors live kijken?

In Nederland heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van de vier golf majors in handen. De The Masters, The Open, het US Open en het PGA Championship zijn dus via Ziggo Sport live te volgen.

Waar kan ik de PGA Tour live kijken?

Discovery Plus beschikt over de uitzendrechten van alle golfwedstrijden uit de PGA Tour. Toch zijn enkele wedstrijden de PGA Tour ook via Ziggo Sport te kijken.