Videoland abonnementen worden 1 euro duurder

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vanaf 20 juni verhoogt Videoland de tarieven van de Plus- en Premium-abonnementen met 1 euro. De kosten voor het Plus-abonnement stijgen naar 10 euro, terwijl het Premium-abonnement 12 euro zal bedragen. De prijs van het Basis-abonnement blijft op 5 euro per maand.

Prijsverhoging Videoland

Videoland kondigt aan dat de gewijzigde prijzen van kracht worden bij de eerste betaling na 20 juni. Abonnees zullen later deze maand een bericht ontvangen om hen te informeren over de prijswijziging. De prijsstijging is volgens de streamingdienst nodig om nog meer unieke series, films en documentaires te kunnen leveren. De streamingdienst van de RTP Group heeft op dit moment 1,2 miljoen betalende abonnees.

In januari 2022 werden ook al eens de prijzen van de Plus- en Premium-abonnementen met een euro verhoogd. Het Basic-abonnement met reclame, dat in 2020 werd geïntroduceerd, heeft nog geen prijsverhoging gezien.

RTL had het plan om samen te gaan met Talpa om de groei van Videoland te stimuleren, maar deze fusie werd eerder dit jaar geblokkeerd door de Autoriteit Consument en Markt. De ACM vreesde dat de consument zou opdraaien voor de machtspositie.

Videoland, een prominente streamingdienst in Nederland, blijft zich inzetten om het aanbod van hoogwaardige content te vergroten. Met een scala aan exclusieve series, films en documentaires speelt Videoland in op de groeiende vraag naar online entertainment. Onlangs haalde de streamingdiensten de uitzendrechten van Bellator MMA binnen. Lees hier meer over de streamingdienst Videoland.

Vergelijk streamingdiensten

Vergelijk je Videoland met andere streamingdiensten, dan zie je verschillen. Videoland biedt veel lokale en internationale content. De keuze aan abonnementen is flexibel, passend bij diverse kijkbehoeftes. Netflix en Disney+ hebben vooral internationale content. Bij de keuze voor een streamingdienst zijn kosten, aanbod en gebruiksgemak belangrijk. Vergelijk deze factoren goed.

Vergelijk streamingdiensten voor films en series.

Gerelateerde artikelen