Amazon werkt aan app voor live sport

Amazon werkt naar verluidt aan een zelfstandige app voor het kijken naar live sport, aldus The Information. Deze beslissing toont aan dat het bedrijf blijft investeren in Prime Video en live sportcontent.

Onlangs noemde Amazon CEO Andy Jassy live sport “een unieke troef” waarin het bedrijf zal blijven investeren. In Amerika beschikt Amazon al over de licenties van enkele sportcompetities. Het huidige live sportaanbod bestaat uit exclusieve rechten op Thursday Night Football van de NFL, samen met enkele voetbalwedstrijden uit de Premier League en honkbalwedstrijden van de Yankees.

Extra kosten live sportcontent?

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe app moet gaan verschijnen. Ook ontbreekt er informatie of er extra kosten voor de live sport content gevraagd gaat worden. Het is namelijk goed mogelijk dat Amazon een ander abonnement gaat aanbieden met toegang tot de sportcontent. Ook moet Amazon waarschijnlijk eerst meer uitzendrechten van live sporten kopen om van de app een succes te maken.

Meerdere grote streamingbedrijven proberen hun plek in de wereld van live sportcontent te verkrijgen. Apple kocht in juni van dit jaar de wereldwijde uitzendrechten van de MLS. Daarnaast beschikken Discovery+ en Viaplay in Nederland ook over veel sportlicenties.

Amazon Prime Video is een streamingdienst van Amazon die in Nederland beschikbaar is sinds september 2017. Naast het streamen van films en series, biedt Prime Video ook originele content aan, zoals de populaire serie The Marvelous Mrs. Maisel en de film Manchester by the Sea.

Een abonnement op Amazon Prime Video kost €2,99 per maand en geeft toegang tot het volledige aanbod van de dienst. Dit aanbod bevat zowel oudere als nieuwere films en series, waaronder ook exclusieve Amazon Originals. Prime Video biedt ook de mogelijkheid om afleveringen of hele seizoenen van series te downloaden om offline te kijken.

Lees hier meer over de streamingdienst Amazon Prime Video.

Bron: The Information