Amazon vernieuwt interface Prime Video

Amazon introduceert een nieuwe Prime Video-interface. De interface heeft op het eerste gezicht overeenkomsten met het interface van Netflix. Volgens de website The Verge heeft Amazon 18 maanden gewerkt aan het redesign.

Om de Prime Video-ervaring “minder druk” te maken, heeft het bedrijf de hoofdnavigatiebalk van het platform verplaatst naar de linkerkant van het scherm. Daarnaast zijn de pictogrammen gerangschikt in een verticale kolom.

Top 10 lijst Prime Video

De meeste menu’s hebben subcategorieën om de navigatie verder te vereenvoudigen. Zo heeft de Home-sectie subcategorieën voor films, tv-programma’s en sport. Andere Netflix-geïnspireerde functies zijn onder meer een top 10-lijst van populaire inhoud en poster-stijl miniaturen die uitklappen om een preview af te spelen wanneer u eroverheen navigeert.

Prime icoontjes

Maar de handigste verandering die Amazon heeft geïntroduceerd is een nieuwe set icoontjes die het makkelijker maken om te weten of iets onderdeel is van Prime Video. Via de streamingdienst dienen namelijke sommige films en series gehuurd of gekocht worden om ze te kunnen bekijken.

Prime Video redesign - interface Prime Video - aanbod Prime Video

Een blauw vinkje betekent dat de tv-show of film die u wilt bekijken bij uw abonnement is inbegrepen. Een gouden boodschappentas daarentegen betekent dat je de content moet kopen of huren om het te bekijken.

Het redesignproject werd geleid door Ben Smith, vice-president van product voor Prime Video en Prime studio’s. Smith werkte eerder aan het redesign van Hulu in 2017. Dit herontwerp deed totaal wat anders dan het oude interface, maar het nieuwe design werd een paar later teruggedraaid.

Uitrol redesign Prime Video start deze week

De uitrol van het nieuwe interface begint vanaf deze week. Het nieuwe redesign wordt als eerste uitgerold op Android en mediaspelers, waaronder Roku, Fire TV en Apple TV. Later dit jaar wordt de design uitgerold op iOS en de webversie.

Lees hier meer over de streamingdienst Prime Video.

Gerelateerde artikelen over Prime Video

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp