766.000 nieuwe abonnees voor Viaplay + bevestiging overname Premier Sports

Viaplay heeft de kwartaalcijfers van het bedrijf gepresenteerd. Viaplay maakte officieel bekend dat de ze sportzender Premier Sports hebben overgenomen en heeft het zijn doelstelling voor het aantal abonnees aan het einde van het jaar verhoogd.

Abonneedoel omhoog

In het tweede kwartaal van 2022 zag Viaplay haar abonneebestand met 766.000 groeien. Mede hierdoor verhoogt het bedrijf haar doelstelling van 7 miljoen abonnees aan het einde van het jaar naar 7,3 miljoen abonnees. In totaal hadden aan het einde van 2022 5,55 miljoen mensen een abonnement op de streamingdienst.

Van dit totaal aantal abonnees zijn er 1,515 miljoen abonnees uit Scandinavië. Volgens Viaplay waren Nederlanders verantwoordelijk voor ongeveer 50% van dit aantal. Dat komt neer op dat de streamingdienst in Nederland over ongeveer 757.500 abonnees beschikt.

Ook heeft het bedrijf een B2B-samenwerking gesloten met Canal+ in Polen. Volgens CEO Anders Jensen is deze nieuwe samenwerking ook een belangrijke reden voor het verhogen van abonneedoelstelling. Verder verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar met minstens 28 procent gaat groeien.

Overname Premier Sports

Afgelopen week kwam Bloomberg met het nieuws naar buiten dat de streamingdienst bezig was met de overname van de lineaire sportzender Premier Sports. Vandaag heeft Zweedse bedrijf de overname officieel bevestigd. De service denkt met de overname van de zender de groei van het abonneebestand kan versnellen en krijgen ze de uitzendrechten van enkele sporten in bezig voor het Verenigd Koninkrijk.

Verder heeft de sportzender langetermijndistributieovereenkomsten met enkele telecomproviders en mediabedrijven, zoals Sky, Virgin, Amazon en Netgem TV. Premier Sport heeft op dit moment 222.000 betalende abonnees en draaide in 2021 een omzet van 26,5 miljoen Britse pond. Dat is omgerekend bijna 31 miljoen euro.

Lees hier meer over het aanbod, kosten, abonnementen van Viaplay.

Gerelateerde artikelen over Viaplay