Binnenkort Netflix Games op je televisie?

Geschatte leestijd: 1 minuut

In de broncode van de app van Netflix is tekst gevonden die suggereert dat de streamingdienst van plan is om zijn games ook op televisies beschikbaar te maken. Hierdoor zouden klanten hun mobiele telefoon als controller kunnen inzetten.

Ontwikkelaar Steve Moser ontdekte een tekstfragment in de app met de volgende boodschap: “Voor het spelen van een game op je tv is een controller nodig. Wil je je telefoon als controller gebruiken?” Op dit moment zijn Netflix-games enkel direct speelbaar op smartphones en niet op televisies. Bedrijven integreren vaak verborgen codes in hun apps ter voorbereiding op nieuwe functionaliteiten.

Hoewel Netflix geen uitspraken doet over de ontdekking, heeft het bedrijf eerder aangegeven dat het de speelbaarheid van zijn games op meerdere apparaten wil uitbreiden. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheden van cloudgaming. Netflix beschouwt games als een aanvulling op de bestaande series en films, met als doel klanten sterker aan de dienst te binden. Er staan voor dit jaar veertig nieuwe games gepland op Netflix.

Lees hier meer over Netflix Gaming.

Gerelateerde artikelen over Netflix Gaming