Disney zet herstructurering van Marvel Entertainment door

Disney en Marvel Entertainment gaan door met een herstructurering, onder leiding van Ike Perlmutter, de voormalig CEO van Marvel. Deze herstructurering zal waarschijnlijk leiden tot ontslagen binnen het bedrijf. De beslissing is onderdeel van een bredere strategie om de organisatiestructuur van Marvel te stroomlijnen en de samenwerking met Disney te versterken.

Perlmutter werd in 2017 benoemd tot voorzitter van Marvel Entertainment en heeft sindsdien de leiding over zowel de creatieve als zakelijke aspecten van het bedrijf. De herstructurering is bedoeld om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en beter te integreren met Disney’s bredere strategische doelen, zoals het versterken van hun streamingplatform, Disney+.

Naar verwachting zullen de ontslagen voornamelijk betrekking hebben op ondersteunende functies, zoals marketing, distributie en administratie, terwijl de creatieve afdelingen en productie van films en tv-shows grotendeels onaangetast zullen blijven. Dit komt doordat Disney en Marvel Entertainment de nadruk willen blijven leggen op het produceren van hoogwaardige content die zowel hun bestaande publiek aanspreekt als nieuwe kijkers aantrekt.

De herstructurering komt na een reeks succesvolle samenwerkingen tussen Disney en Marvel Entertainment, waaronder de succesvolle lancering van het Marvel Cinematic Universe (MCU) en de productie van populaire tv-shows zoals ‘WandaVision’ en ‘Loki’ op Disney+. Het doel van de herstructurering is om de samenwerking tussen de twee bedrijven te vergroten en ervoor te zorgen dat ze beter gepositioneerd zijn om toekomstige uitdagingen in de snel veranderende mediawereld aan te gaan.

De exacte omvang van het banenverlies en de gevolgen voor de medewerkers zijn nog niet bekend. Disney en Marvel Entertainment zullen naar verwachting meer details verstrekken naarmate het herstructureringsproces vordert.

Lees hier meer over de streamingdienst Disney+.

Bron Variety