Disney stelt voormalig CFO PepsiCo Hugh Johnston aan als nieuwe CFO

Geschatte leestijd: 2 minuten

Disney heeft aangekondigd dat Hugh Johnston, een doorgewinterde expert met 34 jaar ervaring bij PepsiCo, is aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Johnston treedt in de voetsporen van voormalig CFO Christine McCarthy, wiens vertrek bij het entertainmentconcern – ook bekend als het ‘Mouse House’ – eerder dit jaar werd bekendgemaakt.

Johnston zal vanaf 4 december officieel de rol van CFO bij Disney op zich nemen, waarbij hij rechtstreeks rapporteert aan CEO Bob Iger. Johnston is momenteel vicevoorzitter en CFO bij PepsiCo, waar hij verschillende leiderschapsposities heeft bekleed bij de multinational op het gebied van voedsel en dranken – de grootste voedselproducent van de VS.

Als CFO van Disney zal Johnston de wereldwijde financiële organisatie van het bedrijf leiden, inclusief onder meer bedrijfsvastgoed, bedrijfsstrategie en -ontwikkeling, ondernemingscontrole, ondernemingstechnologie, financiële planning en analyse, wereldwijde product- en arbeidsnormen, wereldwijde beveiliging, investeerdersrelaties, risicobeheer, belastingen en de schatkist.

Disney CEO Bob Iger zeer blij met komst Johnston

“Hugh heeft een welverdiende reputatie als een van de beste CFO’s in Amerika en zijn rijke leiderschapservaring in zowel financiële als operationele rollen bij een divers portfolio van toonaangevende wereldmerken maakt hem een perfecte aanvulling op het senior leiderschapsteam van Disney,” zei Iger in een verklaring. “Zijn expertise zal Disney en zijn aandeelhouders ten goede komen nu we doorgaan met het transformatieve werk dat we doen om groei en waardecreatie te bevorderen.”

Iger voegde eraan toe: “Ik wil ook mijn oprechte dank uitspreken aan Kevin Lansberry, die eerder dit jaar tijdelijk de rol van CFO op zich heeft genomen.” Lansberry, executive vicepresident en CFO van Disney’s Parks, Experiences and Products eenheid, nam tijdelijk de rol over van McCarthy per 1 juli.

Johnston begon zijn carrière bij PepsiCo in 1987 en vervulde daar verschillende functies voordat hij in 2010 CFO werd. Zijn eerdere posities bij het bedrijf omvatten onder andere EVP van wereldwijde operaties, SVP van transformatie, SVP van fusies en overnames, en president van Pepsi-Cola Noord-Amerika. Tussen 1999 en 2002 was Johnston VP van retail bij Merck & Co., waarna hij terugkeerde naar PepsiCo.

Johnston is momenteel lid van de raad van bestuur en voorzitter van de auditcommissie van Microsoft en lid van de raad van bestuur en voorzitter van de auditcommissie van HCA Healthcare. Hij is ook directeur bij het economische denktank Peterson Institute for International Economics. Johnston behaalde een Bachelor of Science aan de Syracuse University en een MBA aan de University of Chicago.

Lees hier meer over de streamingdienst Disney Plus.

Gerelateerde artikelen over Disney+