Fusie HBO Max en Discovery Plus volgend jaar

Tijdens de kwartaalcijferpresentatie van Warner Bros. Discovery is bekend geworden dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus volgend jaar gaan fuseren. De fusie van de streamingdiensten wordt als eerste in Amerika doorgevoerd en daarna volgen de andere landen waar de diensten actief zijn.

Update: [Officieel] Discovery Plus en HBO Max smelten samen tot Max

Tot dat de fusie plaatsvindt verschijnt er content van HBO Max bij Discovery+ en ook andersom. Of het om alle content gaat of om specifieke series/films is onbekend. Het mediabedrijf liet tijdens de kwartaalpresentatie ook weten dat ze een gratis abonnement met advertenties overwegen.

Verder is er vrij weinig bekend geworden over de fusie van de streamingdiensten er exact uit gaat zien. Later dit jaar maakt Warner Bros. Discovery meer bekend over de nieuwe streamingdienst. Gisteren meldden wij al het gerucht dat de nieuwe streamingdienst mogelijk de merknamen HBO en Discovery niet in de naam draagt.

De journalist die het gerucht bracht ging ook dieper in op de kwartaalpresentatie van het mediabedrijf:

Sinds maart dit jaar is HBO Max in Nederland beschikbaar. De streamingdienst bood een introductieprijs van 50% korting, die levenslang zal lopen. Het is onbekend of deze korting ook meegenomen kan worden naar de nieuwe streamingdienst.

De streamingdiensten HBO Max, Discovery Plus en betaalkanaal HBO hebben samen 92,1 miljoen abonnees. Warner Bros. Discovery heeft als doel om wereldwijd 130 miljoen abonnees in 2025 te hebben.

Gerelateerde artikelen

Tour de France 2024 kijken: Waar en Hoe in Nederland & België

In dit artikel gaan we in op de beste manieren om de Tour de France 2023 in Nederland te kijken.

Stekker getrokken uit populaire streamingsdienst GCN+

Wielerfans worden geconfronteerd met een onverwachte verandering nu Warner Bros. Discovery aankondigt dat het de populaire streamingservice GCN+ op 19 december zal sluiten.

Omroep MAX en HBO bereiken overeenkomst over naam MAX in Benelux

De populaire Amerikaanse streamingdienst MAX, die in 2024 haar intrede doet in Nederland, zal in de Benelux de naam HBO Max dragen.

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.