Fusie HBO Max en Discovery Plus volgend jaar

Tijdens de kwartaalcijferpresentatie van Warner Bros. Discovery is bekend geworden dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus volgend jaar gaan fuseren. De fusie van de streamingdiensten wordt als eerste in Amerika doorgevoerd en daarna volgen de andere landen waar de diensten actief zijn.

Tot dat de fusie plaatsvindt verschijnt er content van HBO Max bij Discovery+ en ook andersom. Of het om alle content gaat of om specifieke series/films is onbekend. Het mediabedrijf liet tijdens de kwartaalpresentatie ook weten dat ze een gratis abonnement met advertenties overwegen.

Verder is er vrij weinig bekend geworden over de fusie van de streamingdiensten er exact uit gaat zien. Later dit jaar maakt Warner Bros. Discovery meer bekend over de nieuwe streamingdienst. Gisteren meldden wij al het gerucht dat de nieuwe streamingdienst mogelijk de merknamen HBO en Discovery niet in de naam draagt.

De journalist die het gerucht bracht ging ook dieper in op de kwartaalpresentatie van het mediabedrijf:

Sinds maart dit jaar is HBO Max in Nederland beschikbaar. De streamingdienst bood een introductieprijs van 50% korting, die levenslang zal lopen. Het is onbekend of deze korting ook meegenomen kan worden naar de nieuwe streamingdienst.

De streamingdiensten HBO Max, Discovery Plus en betaalkanaal HBO hebben samen 92,1 miljoen abonnees. Warner Bros. Discovery heeft als doel om wereldwijd 130 miljoen abonnees in 2025 te hebben.

Gerelateerde artikelen

HBO Max wint 38 Emmy Awards

Afgelopen nacht heeft de streamingdienst HBO Max twaalf Emmy Awards gewonnen. Hierdoor komt het totaal op 38 Emmy’s.

House of the Dragons breekt records in Nederland

HBO Max laat nu weten dat de lancering van de serie House of the Dragons de grootste was in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland.

Discovery Plus krijgt CNN Originals

In de Verenigde Staten heeft de streamingdienst Discovery Plus vanaf vandaag het aanbod uitgebreid met een hub met CNN Orginals.

HBO Max ontslaat 70 medewerkers

Afgelopen maandag heeft Warner Bros. Discovery ongeveer 70 medewerkers bij de streamingdienst HBO Max de laan uitgestuurd.