Fusie HBO Max en Discovery Plus volgend jaar

Tijdens de kwartaalcijferpresentatie van Warner Bros. Discovery is bekend geworden dat de streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus volgend jaar gaan fuseren. De fusie van de streamingdiensten wordt als eerste in Amerika doorgevoerd en daarna volgen de andere landen waar de diensten actief zijn.

Tot dat de fusie plaatsvindt verschijnt er content van HBO Max bij Discovery+ en ook andersom. Of het om alle content gaat of om specifieke series/films is onbekend. Het mediabedrijf liet tijdens de kwartaalpresentatie ook weten dat ze een gratis abonnement met advertenties overwegen.

Verder is er vrij weinig bekend geworden over de fusie van de streamingdiensten er exact uit gaat zien. Later dit jaar maakt Warner Bros. Discovery meer bekend over de nieuwe streamingdienst. Gisteren meldden wij al het gerucht dat de nieuwe streamingdienst mogelijk de merknamen HBO en Discovery niet in de naam draagt.

De journalist die het gerucht bracht ging ook dieper in op de kwartaalpresentatie van het mediabedrijf:

Sinds maart dit jaar is HBO Max in Nederland beschikbaar. De streamingdienst bood een introductieprijs van 50% korting, die levenslang zal lopen. Het is onbekend of deze korting ook meegenomen kan worden naar de nieuwe streamingdienst.

De streamingdiensten HBO Max, Discovery Plus en betaalkanaal HBO hebben samen 92,1 miljoen abonnees. Warner Bros. Discovery heeft als doel om wereldwijd 130 miljoen abonnees in 2025 te hebben.

Gerelateerde artikelen

“HBO en Discovery verdwijnen uit naam nieuwe streamingdienst”

Journalis laat op Twitter weten dat erin de naam van de nieuwe streamingdienst van het nieuwe mediabedrijf zowel geen HBO als Discovery staat.

Streamingdiensten moeten meer investeren in Nederlandse producties

Streamingdiensten, als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland, moeten 4,5% procent van hun omzet gaan investeren in Nederlandse producties.

Voorlopig geen Nederlandse films en series op HBO Max

Warner Bros Discovery gaat niet langer originele films en series produceren voor de streamingdienst HBO Max in Nederland.

Discovery+ verschijnt op 28 juni in Duitsland & Oostenrijk

Vanaf 28 juni is de streamingdienst Discovery Plus ook voor inwoners uit Duitsland en Oostenrijk te gebruiken.