Microsoft test familie abonnement voor Xbox Game Pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat ze een soort familieabonnement voor Xbox Game Pass Ultimate aan het testen zijn. De functie is voor Insider-leden in Columbia en Ierland te testen. Insider is een eigen testprogramma van Xbox, waarbij leden nieuwe functies als eerste kunnen uit testen.

Met het abonnement kan Game Pass met vier vrienden of familieleden gedeeld worden. Deze mensen hoeven dus geen onderdeel van hetzelfde huishouden te zijn. Wel kost het familieabonnement uiteraard iets duurder dan het normale abonnement.

Het normale Game Pass abonnement kost € 12,99 per maand en is door één persoon te gebruiken. Bij het familieabonnement liggen de maandelijkse kosten op € 21,99. Dit is in verhouding een stuk voordeliger, dan vijf losse abonnementen af te sluiten.

Het is onduidelijk of de test van Game Pass op korte termijn naar meer landen wordt uitgebreid. Video on demand service Netflix is op dit moment ook een soort familieabonnement aan het testen. Bij Netflix kan je extra gebruikers toevoegen aan je abonnement voor een lager bedrag dan een normaal abonnement.

Gerelateerde artikelen over Xbox Game Pass

Xbox Game Pass Core vervangt Xbox Live Gold

Het tijdperk van Xbox Live Gold komt ten einde na een historisch lange looptijd van meer dan twintig jaar.

Microsoft wint rechtszaak van FTC over overname Activision Blizzard

Microsoft heeft de rechtszaak omtrent de overname van game-uitgever Activision Blizzard tegen Federal Trade Commission gewonnen.

Prijzen Xbox Game Pass gestegen

De prijzen van Xbox Game Pass zijn wereldwijd gestegen, inclusief Nederland. Deze prijsverhoging was vorige maand al aangekondigd.

Overname van Activision Blizzard door Microsoft geblokkeerd

De belangrijkste Britse mededingingsautoriteit blokkeerde woensdag Microsofts overname van videogame-uitgever Activision Blizzard.