Microsoft test familie abonnement voor Xbox Game Pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat ze een soort familieabonnement voor Xbox Game Pass Ultimate aan het testen zijn. De functie is voor Insider-leden in Columbia en Ierland te testen. Insider is een eigen testprogramma van Xbox, waarbij leden nieuwe functies als eerste kunnen uit testen.

Xbox Game Pass Ultimate

Met het abonnement kan Game Pass met vier vrienden of familieleden gedeeld worden. Deze mensen hoeven dus geen onderdeel van hetzelfde huishouden te zijn. Wel kost het familieabonnement uiteraard iets duurder dan het normale abonnement.

Het normale Game Pass abonnement kost € 12,99 per maand en is door één persoon te gebruiken. Bij het familieabonnement liggen de maandelijkse kosten op € 21,99. Dit is in verhouding een stuk voordeliger, dan vijf losse abonnementen af te sluiten.

Het is onduidelijk of de test van Game Pass op korte termijn naar meer landen wordt uitgebreid. Video on demand service Netflix is op dit moment ook een soort familieabonnement aan het testen. Bij Netflix kan je extra gebruikers toevoegen aan je abonnement voor een lager bedrag dan een normaal abonnement.

Gerelateerde artikelen over Xbox Game Pass

Gaat de overname Activision Blizzard door Microsoft nog door?

De overname van Activision Blizzard door Microsoft lijkt gevaar in. Amerikaanse toezichthouder overweegt een rechtszaak.

Gratis Apple TV+ & Apple Music bij Xbox Game Pass

Microsoft heeft een nieuwe extra aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd, namelijk een gratis proefperiode voor Apple TV+ en voor Apple Music.

2,9 miljard omzet Xbox Game Pass & uiterlijk gaming stick bekend?

Xbox Game Pass genereerde in 2021 een omzet van 2,9 miljard dollar. Uiterlijk Xbox gaming stick bekend? Lees het hier.

Microsoft test familie abonnement voor Xbox Game Pass

Microsoft heeft bekendgemaakt dat ze een soort familieabonnement voor Xbox Game Pass Ultimate aan het testen zijn.