Speel alle games uit je eigen collectie via Xbox Cloud Gaming

Microsoft is van plan om later dit jaar veel meer games naar Xbox Cloud Gaming te brengen. Door deze uitbreiding wordt het voor Xbox Game Pass Ultimate-abonnees mogelijk het grootste deel van hun eigen gamecollectie te kunnen spelen via de cloud gaming service.

We zijn verheugd te kunnen melden dat het onze bedoeling is om later dit jaar de mogelijkheid voor Xbox Game Pass Ultimate-leden uit te rollen om, vanuit de cloud, geselecteerde games te spelen die ze al bezitten of hebben gekocht buiten de Xbox Game Pass-bibliotheek.
Will Tuttle, hoofdredacteur van Xbox Wire.

Deze uitbreiding maakt de gamestreamingdienst een stuk waardevoller. Microsoft spreekt in de aankondiging wel over “geselecteerde games”, dus waarschijnlijk is niet elke Xbox-game beschikbaar. Het techbedrijf geeft echter niet meer informatie vrij over de aankondiging, maar het lijkt erop dat het de bedoeling is om de meeste games die gebruikers in hun bibliotheek hebben te dekken.

Microsoft zit vol in op Cloud Gaming

De uitbreiding van Xbox Cloud Gaming tot meer dan alleen Game Pass-games maakt deel uit van Microsofts bredere Xbox Everywhere-initiatief. Xbox Cloud Gaming komt vandaag ook naar Argentinië en Nieuw-Zeeland en een Xbox TV-app zal later deze maand verschijnen op de 2022 smart TV’s van Samsung.

Gerelateerde artikelen Xbox Cloud Gaming

Vergelijk gamedienst en cloud gaming services