‘Goedkoper abonnement Netflix kost rond de 8 euro’

Het is uiteraard al even duidelijk dat Netflix met een goedkoper abonnement met advertenties komt. De website Engadget heeft van haar bronnen vernomen dat dit abonnement maandelijks tussen de 7 en 9 dollar gaat kosten.

Het Basic abonnement van Netflix kost op dit moment € 7,99 per maand. Als in Nederland het abonnement met advertenties de eerder genoemde prijs krijgt, is de prijs dus bijna hetzelfde als het Basic abonnement. Wel is belangrijk om te vermelden dat het Basic abonnement in de VS zo’n 10 dollar per maand kost.

De bronnen aan Engadget melden ook dat Netflix van plan is om maximaal 4 minuten reclame per uur te tonen. Ook zullen de advertenties niet aan het einde van een serie of film komen. 

Volgens de geruchten wil Netflix het goedkopere abonnement met advertenties in 2023 lanceren. Disney+ presenteerde onlangs al een ‘goedkoper’ abonnement met advertenties. De Nederlandse streamingdienst Videoland heeft al een geruime periode een vergelijkbaar abonnement.

Gerelateerde artikelen over Netflix

Netflix onthult verhaalgedreven games met Netflix Stories

Netflix lanceert een nieuwe gamelijn: Netflix Stories. Deze games zijn sterk verhaalgedreven en vragen weinig snelle actie van de speler.

Netflix zet eerste stappen in gaming via tv en computer

Netflix is gestart met het testen van zijn games op TV’s en computers in Canada en het VK.

Netflix ziet forse abonneegroei na aanpak van wachtwoorddeling

Netflix ziet sterke groei in abonnees na strengere aanpak van wachtwoordfraude.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.