Sony verhoogt de prijs van de PlayStation 5

Sony heeft opvallend genoeg de prijs van de PlayStation 5 verhoogd. De adviesprijs van de twee console-versies gaan met 50 euro omhoog. De diskloze versie kost vanaf nu € 450 en de diskversie kost vanaf nu € 550.

De verhoging van de adviesprijs van de PlayStation console komt volgens Sony door de wereldwijde economische situatie en de stijgende inflatie. De prijs wordt verhoogd in Europa, Verenigd Koninkrijk, Japan, China, Australië, Mexico en Canada. Opvallend genoeg gaat de prijs in de Verenigde Staten niet omhoog.

Naast het verhogen van de adviesprijs laat Sony weten dat het verbeteren van de aanvoer van PlayStation 5’s de hoogste prioriteit binnen het bedrijf heeft. Op dit moment is de console erg schaars en is dus lastig om een PlayStation 5 te kunnen kopen.

Gerelateerde artikelen

Xbox en PlayStation denken aan advertenties in games

Xbox en PlayStation hebben plannen om advertenties aan free-to-play games toe te voegen. Lees meer over de plannen.

PlayStation onthult nieuwe abonnementsdienst

Vandaag heeft PlayStation de service officieel uit de doeken gedaan. De service gaat de naam dragen PlayStation Plus.

Gerucht: PlayStation kondigt haar nieuwe abonnementsdienst aan komende week

Gamejournalist Jason Schreier van Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat PlayStation mogelijk haar nieuwe abonnementsdienst aankondigt komende week.

PlayStation neemt Canadese gamesontwikkelaar Haven Studios over

PlayStation Studios heeft de Canadese gamesontwikkelaar Haven Studios overgenomen. Haven Studios is opgericht door Jade Raymond.