Sony verhoogt de prijs van de PlayStation 5

Sony heeft opvallend genoeg de prijs van de PlayStation 5 verhoogd. De adviesprijs van de twee console-versies gaan met 50 euro omhoog. De diskloze versie kost vanaf nu € 450 en de diskversie kost vanaf nu € 550.

De verhoging van de adviesprijs van de PlayStation console komt volgens Sony door de wereldwijde economische situatie en de stijgende inflatie. De prijs wordt verhoogd in Europa, Verenigd Koninkrijk, Japan, China, Australië, Mexico en Canada. Opvallend genoeg gaat de prijs in de Verenigde Staten niet omhoog.

Naast het verhogen van de adviesprijs laat Sony weten dat het verbeteren van de aanvoer van PlayStation 5’s de hoogste prioriteit binnen het bedrijf heeft. Op dit moment is de console erg schaars en is dus lastig om een PlayStation 5 te kunnen kopen.

Gerelateerde artikelen

Sony verhoogt prijzen voor PlayStation Plus abonnementen: wat dit betekent voor gamers

Sony heeft onlangs de prijzen van zijn PlayStation Plus-abonnementen verhoogd, wat de jaarlijkse kosten voor de service minder aantrekkelijk maakt dan voorheen.

PlayStation onthult nieuwe handheld met cloud gaming

Sony heeft Project Q aangekondigd, een nieuwe draagbare PlayStation-apparaat dat later dit jaar verschijnt.

Sony verhoogt de prijs van de PlayStation 5

Sony heeft opvallend genoeg de prijs van de PlayStation 5 verhoogd. De adviesprijs van de twee console-versies gaan met 50 euro omhoog.

Xbox en PlayStation denken aan advertenties in games

Xbox en PlayStation hebben plannen om advertenties aan free-to-play games toe te voegen. Lees meer over de plannen.
auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp